Šport > Moto športi
19 ogledov

Napadli Buttna, oropali mehanike

Žurnal24 main
Potem ko je Jenson Button po kvalifikacijah na ulicah Sao Paula preživel oborožen roparski napad, so neznanci napadli še tri mehanike ekipe Sauber. Te so oropali, medtem ko je Button pobegnil.

Svetovni prvak v formuli 1 Jenson Button je imel v soboto zvečer v Sao Paolu obilo sreče in preživel oborožen roparski napad. Na poti z dirkališča v Interlagosu proti svojemu hotelu so oboroženi neznanci skušali vdreti v njegov avtomobil, v katerem so bili še njegov oče, menedžer in psihoterapevt. Nekaj ur kasneje pa so oropali še tri mehanike ekipe Sauberja. "Ustavili so se na ob rdeči luči, nakar jih je obkolilo pet oboroženih roparjev. Vzeli so tri nahrbtnike in zbežali. Nihče ni bil ranjen," so v nedeljo sporočili iz Sauberja. Ti dogodki v Sao Paulu za karavano formule 1 niso nekaj novega. Pred nekaj leti so roparjinapadli že Toyotino ekipo mehanikov. "Večkrat sem slišal, da se to tukaj dogaja, a dokler tega ne doživiš sam, ne veš kako grozno se počutiš," je ob prihodu na nedeljski dirko dejal Button. Da se ne bi pripetil sobotni dogodek, so dirkače na dirko pripeljali z blindiranimi vozili in policijskim spremstvom.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Sprva sem videl prikupnega psa, naslednje, kar sem videl, pa je bil oborožen moški. Skupaj jih je bilo šest, vsi so imeli avtomatsko orožje. Bilo je grozljivo. Ne vem, ali so vedeli, kdo smo, čakali pa so v zasedi. Kako sem vesel, da z mano ni bilo Jessice (Michibate, Buttnovega dekleta, op. a). Gotovo bi jo bilo na smrt strah,“ je Button povedal The Mailu. Njegov menedžer Richard Goddard je dodal: "Opazili smo, da oboroženi moški tečejo proti avtomobilu. Vozniku smo zakričali, naj spelje. Če ne bi bil tako spreten, bi se gotovo znašli v zelo kočljivi situaciji. Prav gotovo niso imeli le pištol, ampak večje orožje.“

Iz moštva McLaren so sporočili, da v napadu ni bil nihče poškodovan. Zasluge zato gredo predvsem spretnemu vozniku, posebej izurjenemu policistu, ki je kljub gneči na cesti z avtomobilom pobegnil pred napadalci. Policija je po dogodku napovedala, da bo še poostrila varnostne ukrepe za vse dirkače in člane njihovih ekip pri transferju z dirkališča do proge.

Bernieja še nikoli oropali
Na sinočnja oborožena ropa se je pred dirko na svoj način odzval Bernie Ecclestone: "Sem prihajam že 40 let in ne le na dirko. Večkrat sem tukaj tekal po plažah z dragimi urami na sebi, pa me niso nikoli oropali, niti nisem videl, da koga bi. Veste, v Londonu, na ulici Oxford, vsako uro koga oropajo." Dirke v Braziliji v bodoče zaradi teh dveh dogodkov ne bodo kar odpovedali. S tem se strinjajo tudi predstavniki moštev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.