Šport > Moto športi
17 ogledov

''Navada, ki bi se je rad znebil''

kimi raikkonen EPA
Kimi Räikkönen je naveličan napak, ki so mu na sobotnih kvalifikacijah, kot pravi, prešle v navado. Finec bo dirko začel tri mesta nižje od moštvenega kolega.

Nekdanji svetovni prvak ni bil zadovoljen z razpletom kvalifikacij za VN Kitajske, po katerih je obžaloval novo zamujeno priložnost v prerojenem poskočnem konjičku.

Prva startna vrsta bo tudi tokrat rezervirana za dirkača Mercedesa, ki se jima je najbolj uspel približati Sebastian Vettel. Kimi Räikkönen bo dirko začel s šestega mesta, kamor sta ga izrinila oba Williamsa - Felipe Massa s četrtim in Valtteri Bottas s petim časom kvalifikacij.

''V prvih ovinkih zadnjega poskusa je bilo zelo težko. Presenetilo me je, da sem v tretjem ovinku izgubil toliko časa. Dirkalnik je deloval brezhibno, iz neznanega razloga pa mi je ponagajal v zadnjem poskusu. Kroga je bilo bolj ali manj konec. Ničesar nisem mogel nadoknaditi,'' je povedal Räikkönen, ki se je ob Fernandu Alonsu moral zadovoljiti z vlogo druge violine, enaka usoda pa se mu obeta ob štirikratnemu svetovnemu prvaku.

''Morda je bila moja krivda. Morda se je to pač zgodilo. Kakorkoli, razočaran sem,'' je dodal Finec, ki si je z napakami na sobotnih kvalifikacijah večkrat otežil delo na dirki.

''Ni popolna katastrofa, zdi pa se, da mi je prešlo v navado, ki bi se je rad znebil. Za dirko smo pripravili dober dirkalnik. Potrudili se bomo po najboljših močeh in videli, kam nas bo poneslo,'' je sklenil Räikkönen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.