Šport > Moto športi
42 ogledov

Ne le moštvo, želijo tudi VN Srbije

Župan Stare Pazove Jović in Stefanović po podpisu pogodbe. (Foto: stefangp.com) Žurnal24 main
"Uradno oznanjam, da smo vložili kandidaturo za vstop v formulo 1 leta 2011," sporoča Zoran Stefanović, ki ima zdaj s Stefan GP še dodaten načrt: izgradnjo dirkališča in organizacijo VN Srbije.

Srbski poslovnež s sumljivo poslovno preteklostjo Zoran Stefanović je s svojim Stefan GP znova obudil željo po vstopu v formulo 1. Še več: z županom občine Stara Pazova pri Beogradu je podpisal pogodbo o izgradnji dirkališča za VN Srbije. Kot vemo je pred sezono Stefan dobil Toyotine dirkalnike in se dogovoril z Jacquesom Villeneuvom in Kazukijem Nakajimo, a mu Fia kljub odpovedi ameriške ekipe US F1 ni dala mesta v formuli 1.

Da bi se še malo pobahali, so zapisali, da so bili v pogovorih za podpis pogodbe z naslednjimi dirkači: Jacques Villeneuve, Narain Karthikeyan, Kazuki Nakajima, Pastor Maldonado, Bertrand Baguette, Sebastien Loeb, Ralf Schumacher, Christian Klien, Karun Čandok, Takuma Sato ...

Po dveh mesecih medijske tišine, ko smo že mislili, da je Stefanović le dojel, da ga Fia in javnost ne jemlje resno, pa iz Beograda prihajajo še bolj ambiciozni načrti. Na prenovljeni spletni strani stefangp.com Stefanović oznanja načrte za kandidaturo za vstop v formulo 1 v sezoni 2011 in za izgradnjo dirkališča za formulo 1 ter podarja: "Nikoli, nikoli, nikoli se ne bomo predali!"

V Stari Pazovi namerava podjetje AMCO Zorana Stefanovića zgraditi tovarno za moštvo Stefan GP in dirkališče v dolžini 3,5 kilometra, ki naj bi imelo vse potrebno za organizacijo dirke formule 1. "V roku dveh let bomo zgradili dirkališče, ki bo primerno za formulo 1 in tehnološki kompleks, ki bo služil kot baza moštva Stefan GP." Izdelali pa so že logotip moštva, kmalu pa bodo začeli tudi s prodajo promocijskih artiklov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.