Šport > Moto športi
31 ogledov

Ne obremenjuje se s prihodom Vettla

Fernando Alonso se ne boji nikogar. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Nedavno je Ferrarijev predsednik Luca di Montezemolo medijem potrdil, da si v svoji ekipi želi videti Nemca Sebastiana Vettla. Španec Fernando Alonso s tem ne bi imel težav.
Nimam komentarja. Rekel bom le to, da se ne bojim niti enega morebitnega moštvenega kolega. Nikoli še nihče od njih ni zbral več točk od mene. Ne obremenjujem se s tem, če bo Vettel prišel.
Fernando Alonso

"Sebastian je hiter, pameten in mlad. Prej ali slej bo dirkal z rdečim dirkalnikom," je za kölnski Express pred dnevi dejal predsednik Ferrarija, Luca di Montezemolo. Po trenutnih ocenah naj bi se aktualni svetovni prvak formule 1 Nemec Sebastian Vettel ekipi iz Maranella pridružil leta 2012. Najmlajšemu svetovnemu prvaku v zgodovini pogodba z Red Bullom poteče konec leta 2011, ki jo lahko podaljša še za eno leto, a se za to možnost naj ne bi odločil. Vettel bi pri poskočnem konjiču moči združil še z enim svetovnim prvakom, Špancem Fernandom Alonsom, saj je težko verjeti, da bi rdeči v ekipi raje zadržali Brazilca Felipeja Masso. Ob tem se seveda postavlja vprašanje, kako bo Asturijec v ekipi sprejel enakovrednega voznika, kar bi Vettel vsekakor bil. Alonso ima pač slabe izkušnje iz McLarna, kjer je dirkal skupaj z Britancem Lewisom Hamiltonom in zaradi številnih trenj ekipo zapustil že po enem letu. "Nimam komentarja. Rekel bom le to, da se ne bojim niti enega morebitnega moštvenega kolega. Nikoli še nihče od njih ni zbral več točk od mene. Ne obremenjujem se s tem, če bo Vettel prišel,“ je diplomatsko dejal Alonso, ki je svoja naslova svetovnega prvaka osvojil za volanom Renaulta v letih 2005 in 2006. Tretjega pa je izgubil v zaključku letošnje sezone, ko ga je na zadnji dirki v Abu Dhabiju za seboj zadrževal Vitalij Petrov, ki vozi ravno za Francoze, Vettel pa je medtem le mirno pripeljal do cilja in svojega prvega naslova svetovnega prvaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.