Šport > Moto športi
8 ogledov

"Ne smemo podcenjevati tekmecev"

Ne le Sebastian Vettel, v Sepangu bi rad potencial Red Bulla izkoristil tudi Mar Žurnal24 main
Razlika med Red Bullom in McLarnom bo na VN Malezije manjša kot na uvodni dirki. V to sta prepričana šefa obeh ekip, tako Martin Whitmarsh kot Christian Horner. Favorit je še vedno ekipa slednjega.
Želimo si biti dominantni, a zgodovina priča, da ni nikoli lahko. Ne smemo podcenjevati tekmecev.
Christian Horner

V Melbournu je bil Red Bull premočan, a tekmeci so prepričani, da bo pravo sliko pokazal šele Sepang, kjer jim bodo mnogo bliže. Najglasnejši v pozitivnih napovedih sta zlasti srebrni ekipi. "Ko vsako sezono na vsako dirko pridemo z nekaj izboljšavami. Mislim, da v Melbournu še nismo pokazali svojega maksimuma. Na papirju se zdijo naše možnosti za Sepang še boljše. V hitrih zavojih smo bili v Avstraliji zelo dobri in teh je v Sepangu veliko. Naš cilj je, da zmanjšamo zaostanek in omogočimo Lewisu in Jensonu priložnost, da se borita za zmago," napoveduje vodja McLarnove ekipe Martin Whitmarsh. Drugouvrščeni s prve dirke Lewis Hamilton je v uspeh še toliko bolj prepričan, saj naj bi za razliko od Albert Parka v Sepangu sistema KERS in DRS (premično zadnje krilce) prišla do mnogo večjega izraza in tukaj je glavna McLarnova prednost v primerjavi z Red Bullom.

Glede na dobro formo z zadnjih testiranj je bil razočaranje Avstralije Mercedes. Kritiki so jih špikali, češ še dobro, da sta njihova dirkača odstopila, da se ne bi videlo, kolikšen je njihov zaostanek. "Mislim, da naslednjo nedeljo lahko presenetimo," zdaj spet optimistično trdi Nico Rosberg. Več tukaj.

Slednji v svoj KERS sicer vse bolj zaupajo in ga bodo v Maleziji bržkone prvič uporabili. "Vsekakor je motivacija in želja, da bi imeli še hitrejši dirkalnik, a nočemo ogroziti trenutne vzdržljivosti dirkalnika, če bi menili, da ta sistem ne bo zdržal celotne dirke. Se pa zavedamo, da nam lahko da od 0,3 do 0,4 sekunde na krog." Vodja njihove ekipe Christian Horner se ob tem vse bolj zaveda, da jim obeh naslovov ne bo lahko ponoviti. "To zagotovo ne bo sprehod skozi park. Vemo, da bodo Button, Hamilton in Alonso že na naslednjih dirkah zelo konkurenčni. Želimo si biti dominantni, a zgodovina priča, da ni nikoli lahko. Ne smemo podcenjevati tekmecev. Ferrari ima dediščino, kakovostno osebje in vire, da se vrnejo močnejši. S Fernandom morda že na naslednji dirki. Za McLaren pa smo že videli, kako hitro so od povsem nekonkurenčne ekipe postali naš najbližji zasledovalec."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.