Šport > Moto športi
10 ogledov

'Nelson sam predlagal namerno trčenje'

Mecen Renaulta je postal Lopez in tako ekipa ohranja tovarniški status. (Foto: A Žurnal24 main
Renault še naprej trdi, da ni prisilil Nelsona Piqueta mlajšega v trčenje na lanski VN Singapurja. "Nelson je sam pred dirko predlagal, da bi se odločili za nekaj takega," je dejal Pat Symonds.

Teden dni pred zaslišanjem Renaulta pred Svetovnim svetom Fie o obtožbah o namernem trčenju Nelsona Piqueta mlajšega na lanski VN Singapurja, s čimer je njegov moštveni kolega Fernando Alonso zmagal, še naprej na dan prihajajo nove podrobnosti in obtožbe. Čeprav je Fia že obsodila medije, da objavljajo zaupne dokumente, je zdaj v javnost prišel še prepis pogovora med predstavnikom Fie in Patom Symondsom, tehničnim direktorjem Renaulta, opravljen konec letošnjega julija. V pogovoru je Symonds, kot se je šušljajo že prejšnji teden, dejal, da se je dirkač sam spomnil, da bi namerno trčil v ogrado. Fia je Symondsu, tako kot tudi Nelsonu mlajšemu, ponudila imuniteto, če na zaslišanju 21. septembra pove resnico. Kaznovan naj bi bil tako kvečjemu Renault ali pa Nelson Piquet starejši, katerega Flavio Briatore, vodja Renaulta, obtožuje za glavnega zarotnika.

Objavljamo del prepisa pogovora med predstavnikom Fie in Patom Symondsom.
Predstavnik Fie: Kaj točno ste rekli Nelsonu Piquet mlajšemu na sestanku pred dirko v Singapurju?
Symonds: Ne spomnim se točno.
Predstavnik Fie: Ne spomnite se?
Symonds: Ne.
Predstavnik Fie: Nelson pravi, da ste mu ukazali, naj namerno trči. Je to res?
Symonds: Ne, je pa Nelson sam pred dirko predlagal, da bi se odločili za nekaj takega. To je vse, kar lahko rečem.
Predsatvnik Fie: Ste vedeli, da bo trčil v 14 krogu?
Symonds: Na to vprašanje ne želim odgovoriti.

Spomnimo, da je Flavio Briatore ob robu VN Italije očeta in sina Piquet obtožil, češ da se mu s tem le maščujeta, ker je poleti odpustil Nelsona mlajšega. Preden so obtožbe prišle na dan, naj bi družina Piquet z njimi izsiljevala vodstvo Renaulta, da bi Nelsinho lahko obdržal službo. Tako Renault posredno za samo nesrečo obtožuje očeta in sina Piquet, ki naj bi se za namerno trčenje odločila, da bi Nelsinho obdržal službo. Ker je ni, so z obtožbami prišla na dan. Kot smo poročali v petek, sta Renault in Briatore proti Piquetjema vložila civilno tožbo zaradi laži in izsiljevanja. Eni od sprtih strani prihodnji teden grozi rigorozna kazen. Če bo za krivega spoznan Renault, mu, kot je namignil Max Mosley, grozi izključitev iz letošnjega prvenstva. Kakorkoli že, v interesu formule 1 je, da se ta škandal čimprej razplete, saj meče le temno luč na formulo 1. Na to je minuli vikend v Monzi opozoril tudi Patrick Head iz ekipe Willliams Toyote.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.