Šport > Moto športi
1707 ogledov

Neslaven konec za slovenskega udeleženca Dakarja

Simon Marčič Profimedia
Slovenski dirkač Simon Marčič je moral predčasno končati svoje nastope na letošnjem reliju Dakar.

Slovenski dirkač Simon Marčič je po številnih težavah na reliju Dakar po sedmi etapi klonil in moral dokončno odstopiti, so danes sporočili iz njegove ekipe. Marčič, ki je na zahtevnem izzivu nastopil desetič, je sicer že od druge etape vozil le za posamične uvrstitve, saj v skupnem seštevku po nedokončani etapi ni mogel sodelovati.

Jubilejni deseti Dakar se za Mariborčana tako ni končal dobro. Težave so se začele že v drugi etapi, ko so ga prireditelji morali evakuirati, s tem pa je izgubil možnosti za skupno razvrstitev. Napovedal je, da bo skušal ujeti vsaj kakšno dobro etapno uvrstitev, vendar so se tehnične težave kar kopičile.

Med drugim je tako pred sedmo etapo moral zamenjati pogonski agregat na motorju, s čimer pa težav še ni bilo konec. Zahtevno etapo je slovenski dirkač končal šele ob 22. uri, popolnoma izčrpan in dogajanje na Facebooku pospremil z besedami "moj najtežji dan na Dakarju doslej".

Danes pa so iz njegove ekipe sporočili, da je pregled motorja pokazal, da agregat ne bi zdržal še ene etape. To pa pomeni, da se je Marčičeva pustolovščina na letošnji izvedbi Dakarja končala.

Na Dakarju ima precej manj težav drugi slovenski predstavnik Toni Mulec. Korošec se redno uvršča med prvo dvajseterico, nedeljsko etapo je končal kot 14., kar mu je tudi skupno prineslo napredovanje na 14. mesto.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 15:44 15.januar 2024.

    Avanturist ! O kom bo sedaj POPtv poročal ? Sedaj, ko ni motoGP so pa s tem obsedeni poročat..