Šport > Moto športi
20 ogledov

Nesrečna dirkačica izgubila oko

Maria de Villota EPA
Španska dirkačica Maria De Villota, ki je v torek v britanskem Duxfordu doživela hudo nesrečo na testiranjih za moštvo formule ena Marussia, je zaradi posledic trčenja izgubila desno oko. Kot so sporočili iz ekipe, je njeno zdravstveno stanje še vedno kritično.

"Z žalostjo sporočamo, da je Maria zaradi posledic nesreče izgubila desno oko," je sporočil vodja ekipe John Booth. Mario De Villoto so po trčenju prepeljali v bolnišnico v Cambridgeu. Njeno stanje je stabilno, a še vedno kritično, so še sporočili iz ekipe. V nesreči si je huje poškodovala glavo, med drugim so ugotovili tudi zlom lobanje.

Do nesreče je prišlo že po enem krogu testiranj na dirkališču v Duxfordu, ko se je dirkalnik De Villote zaletel v nakladalno ploščad spremljevalnega tovornjaka ob progi. Nekateri očividci so povedali, da je španska dirkačica v deževnem vremenu sprva upočasnila na približno 200 kilometrov na uro, nato pa nenadoma spet pospešila in se zaletela v tovornjak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.