Šport > Moto športi
5935 ogledov

Neučakani Martin zakrivil hudo nesrečo: tako je poletel Marc Marquez

Trk Martina in Marca Marqueza Twitter
Prvenstvo motoGP je bilo odločeno še pred zadnjim krogom dirke v Valencii. Španec Jorge Martin je namreč odstopil, ob tem pa v pesek zrinil še (tokrat) nič krivega Marca Marqueza.

Drama na zadnji dirki sezone v razredu motoGP. Potem ko je naslova lačni Jorge Martin najprej na drugem mestu skoraj zapeljal v vodilnega Francesca Bagnaio, je v nadaljevanju dirke po omenjeni napaki padel na osmo mesto, ob prehitevanju tekmecev pred seboj pa je storil veliko napako, ko je 22 krogov pred koncem zapeljal v zadek Marca Marqueza. Tega je zaneslo in izstrelilo v pesek. V pesek je zapeljal tudi Martin, ki motocikla ni uspel obdržati na dveh kolesih. 

K sreči se padec Marqueza vsaj na prvi pogled ni končal s kakšno hujšo poškodbo. Marquez je namreč sam vstal in se pobral na noge, a so ga kasneje po hudem katapultu vendarle odpeljali na pregled v medicinski center. S tam se je hitro vrnil v Hondino garažo. Za Katalonca je to bila zadnja dirka za tovarniško ekipo Honde, v drugi sezoni se seli k satelitski ekipi Ducatija Gresini Racing.

Po padcu je bilo jasno, da je naslov prvaka v sezoni 2023 v razredu motoGP osvojil Italijan Francesco Bagnaia, kar bo njegov drugi zaporedni naslov v elitnem razredu. Martin je pred zadnjo dirko imel še možnosti za naslov, toda s trkom v zadek Marca Marqueza so se njegove sanje 22 krogov pred koncem dirke zaključile. Bagnaia je imel pred zadnjo dirko sicer 15 točk naskoka pred Martinom.

Dirko za VN Valencie je po tesni borbi v zaključku dobil Francesco Bagnaia, ki je odbil zaključni napad rojaka Fabia Di Giannantonia, tretje mesto pa je pripadlo Francozu Johannu Zarcoju

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.