Šport > Moto športi
37 ogledov

Nevarni Simoncelli prvič na polu

Marco Simoncelli (Honda)
1/20
Žurnal24 main
Marco Simoncelli bo peto dirko sezone razreda MotoGP začel s prvega startnega mesta. Na kvalifikacijah je dosegel 16 tisočink hitrejši čas od prvega favorita za naslov prvaka Caseyja Stonerja.

Casey Stoner (Repsol Honda) je dobil vse tri proste treninge pred nedeljsko VN Katalonije, ne pa tudi kvalifikacij. Za 16 tisočink ga je premagal letos tolikokrat kritizirani (zaradi nevarne vožnje) Marco Simoncelli (Gresini Honda). Za Italijana z bujno pričesko je to prvi pole position v karieri, za ekipo Fausta Gresinija pa prvi po letu 2005. Iz prve vrste bo v nedeljo ob 14.00 startal še svetovni prvak in vodilni v skupnem seštevku Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha). Najboljšo predstavo v sezoni je s četrtim mestom prikazal Ben Spies (Fiat Yamaha). "Malo sem razočaran, saj smo na treningih delali zelo dobro," je po drugem mestu priznal Stoner, a: "Vemo, da imamo dober tempo za dirko." Tudi Lorenzo je pričakoval več od tretjega mesta: "Zjutraj sem mislil, da sem zelo blizu Caseyju, na kvalifikacij pa nisem imel več tako dobrega oprijema. Za prvo vrsto sem moral dati maksimum."

"To je najboljši odgovor, da se končajo besede o nesreči v Le Mansu, polemike in vse ostalo, kar je bilo povedano o meni," je po prvem pole positionu v karieri dejal Simoncelli, ki nikakor ne prizna, da dirka preveč nevarno. "Sem zelo, zelo vesel, saj tega nisem pričakoval. Stoner je bil na kvalifikacijah res dominanten, hitrejši od mene. Za dirko sem zelo samozavesten. Vem, da bo težko, saj imata Casey in Jorge dober ritem za dirko." Bo tokrat videl cilj?

Skupni seštevek pred peto dirko sezone 2011:
1. J. Lorenzo 78 točk
2. C. Stoner 66
3. D. Pedrosa 61
4. A. Dovizioso 50
5. V. Rossi 47
6. N. Hayden 39
7. H. Aojama 36
8. M. Simoncelli 22

Cal Crutchlow (Yamaha Tech 3) je presenetil s šestim startnim mestom, a za najboljšima je zaostal skoraj osem desetink. Novo razočaranje pa za tovarniško ekipo DucatijaValentino Rossi je bil sedmi, Nicky Hayden pa osmi. Imamo težave, morali jim bomo rešiti, je zaskrbljeno po petkovih treningih razlagal Rossi, ki je nato na sobotnem dopoldanskem treningu še grdo padel. Ni bil edini: dopoldne se je v pesku znašel tudi Loris Capirossi (Pramac Ducati). Z njima je vse v najlepšem redu, kar pa ne moremo reči za Colina Edwardsa (Yamaha Tech 3). V petek si je zlomil ključnico in bil to soboto že operiran. Zaradi podobne poškodbe ta konec tedna na domači dirki ne nastopa Dani Pedrosa (Repsol Honda).

V razredu do 125 kubikov bo z najboljšega startnega mesta začel Nicolas Terol (Aprilia), tudi vodilni v skupnem seštevku. V Moto2, kjer v točkovanju vodi Stefan Bradl (Kalex), pa je bil najboljši prav Bradl.

VN Katalonije, Barcelona, kvalifikacije (startna mesta):

1. Marco Simoncelli (Gresini Honda) 1:42,413
2. Casey Stoner (Repsol Honda) +0,016
3. Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha) +0,315

4. Ben Spies (Fiat Yamaha) +0,329
5. Andrea Dovizioso (Repsol Honda) +0,336
6. Cal Crutchlow (Yamaha Tech 3) +0,789

7. Valentino Rossi (Ducati) +0,810
8. Nickey Hayden (Ducati) +0,815
9. Alvaro Bautista (Rizla Suzuki) +1,034

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.