Šport > Moto športi
27 ogledov

Nezadovoljni Rossi želi izboljšave

Valentino Rossi (Ducati) Žurnal24 main
Valentino Rossi se na Ducatiju ni znašel tako, kot bi si želel. Boj za vrh je za Italijana trenutno oddaljen svetlobna leta. The Doctor zaradi tega želi nove izboljšave na svojem motociklu.

Valentinu Rossiju (Ducati) boljših rezultatov ni prinesla niti nova šasija motorja, ki jo bodo sicer začeli uporabljati šele drugo leto, ko se v elitni motociklistični razred MotoGP znova vračajo 1000-kubični agregati. Vale je na zadnji dirki svetovnega prvenstva na domači VN Italije v Mugellu prišel do šestega mesta, potem ko je v kvalifikacijah zasedel zanj zelo skromno 12. mesto. "Problem je povsem jasen. Izboljšati moramo nastavitve tega motocikla, a ob tem izboljšati še druge stvari, če želimo narediti velik korak naprej," je dejal Rossi in nadaljeval: "Na novem motociklu smo izboljšali zadnji del, ki zdaj deluje odlično, toda sprednji del ostaja enak in to moramo spremeniti." Italijan je v nadaljevanju še podrobneje opisal težave: "Težava z zaviranjem in vstopanjem v zavoj ostaja. Pri vstopanju v ovinek nimam občutkov, ki bi jih želel. Največ izgubljam na hitrih delih. Ta problem moramo čim hitreje rešiti." Vale je letošnjo sezono najbrž že odpisal, saj je zaostanek za vodilnimi že prevelik (za Stonerjem na prvem mestu zaostaja 61 točk). Precej drugače pa bi bilo lahko naslednjo sezono, ko se bodo "razmerja moči" zaradi vrnitve 1000-kubičnih agregatov znova povsem spremenila.

Razočarani Stoner

"Nad to dirko sem razočaran," je po tretjem mestu v Mugellu dejal Casey Stoner (Honda), potem ko ga je šest krogov pred koncem prehitel kasnejši zmagovalec Lorenzo, tik pred koncem pa še moštveni kolega Andrea Dovizioso. "V drugi polovici dirke je oprijem enostavno izginil. Ko so se temperature zvišale, se je stik s podlago zmanjšal, začel sem izgubljati nadzor nad prednjim delom motocikla. V ovinku nisem imel hitrosti," je glavni problem izpostavil Avstralec, sicer še vedno vodeči v skupnem seštevku. Po zmagi na italijanskem škornju se mu je na 19 točk zaostanka približal aktualni svetovni prvak Španec Jorge Lorenzo (Yamaha). "Ta zmaga je nekaj posebnega, ker so bile zadnje tri ali štiri dirke zelo težke za nas. Na stezi sem dal vse od sebe," je dejal presrečni zmagovalec dirke v Mugellu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.