Šport > Moto športi
3 ogledov

''Nezanesljivi'' Ecclestone dobil prvo bitko

bernie ecclestone formula 1 supremo EPA
Vodja formule 1 Bernie Ecclestone je na londonskem sodišču dobil finančno zelo zajetno bitko z nemškim medijskim podjetjem Constantin Medien.

Londonsko višje sodišče je namreč zavrnilo zahtevek slednjega za odškodnino v višini 85 milijonov funtov (103 milijone evrov). Čeprav je sodišče razsodilo njemu v prid, pa je dodalo, da je Ecclestona "nemogoče označiti za zanesljivo ali zaupanja vredno pričo".

Odločitev londonskega sodišča je sicer povezana z drugim primerom, ko bo moral 83-letni Ecclestone na sodišče. Gre za proces zaradi suma, da je podkupil člana uprave bavarske deželne banke, ki se bo v bavarski prestolnici začel konec aprila.

Podjetje Constantin Medien je Ecclestona tožilo, ker so leta 2006 želeli kupiti delnice družbe CVC, ta je prevzela vodenje formule 1, vendar so menili, da so bili zaradi domnevnega podkupovanja med bavarsko deželno banko in Ecclestonom oškodovani in so se odločili za sodno pot izterjave odškodnine. Sodišče je zahtevek zavrnilo, ker podjetje ni moglo dokazati, da je zaradi domnevno koruptivnih dejanj Ecclestona zares utrpelo finančne izgube.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.