Šport > Moto športi
17 ogledov

''Ni časa za kazanje s prstom''

stefano domenicali Profimedias
Šef Ferrarija Stefano Domenicali je dejal, da ekipa ne sme zapravljati časa z iskanjem krivca za rezultat na dirki za VN Avstralije, ampak se mora posvetiti delu.

Dirkača Ferrarija se na uvodni dirki sezone 2014 v Melbournu nista uvrstila na zmagovalne stopničke, najuspešnejša ekipa v zgodovini formule 1 pa po preizkušnji za VN Avstralije med konstruktorji zaseda tretje mesto.

Fernando Alonso je bil na dirkališču Albert Park četrti, Kimi Räikkönen pa sedmi, zato šef rdečih Stefano Domenicali ne skriva dejstva, da poskočni konjiček zaostaja za največjimi rivali. ''Gre za to, da mora vsak opraviti svojo nalogo in ostati osredotočen na delo, brez da bi kazali s prstom eden na drugega,'' je povedal Italijan in dodal: ''Kot ekipa moramo reagirati skupaj. In to sem naročil vsem svojim inženirjem in ljudem.''

Domenicali je razkril, da pri Ferrariju stremijo k izboljšavi motorja in šasije. Prav motor je v Melbournu povzročal preglavice Alonsu, ki je imel ogromno težav pri prehitevanju Nica Hülkenberga (Force India). ''Na tem področju se moramo najbolj izboljšati. Če imaš več moči, manj časa voziš s polnim plinom, kar ima pozitivne učinke na porabo goriva,'' je zaključil Italijan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.