Šport > Moto športi
20 ogledov

"Ni dvoma o enakopravnosti"

Žurnal24 main
Nicu Rosbergu, vozniku moštva Brawn GP v formuli 1, je šef ekipe Ross Brawn zagotovil, da bo imel enakopravno vlogo kot sedemkratni svetovni prvak Nemec Michael Schumacher.

"Nimamo in ne bomo imeli prvega voznika v moštvu," je šef najboljše ekipe lanske sezone v formuli 1 Ross Brawn dejal novinarjem. Nemec Nico Rosberg, sin svetovnega prvaka Kekeja Rosberga iz leta 1982, se zaveda, da bo imel ob rojaku Michaelu Schumacherju, sicer sedemkratnemu prvaku in z 91 zmagami najuspešnejšemu dirkaču v formuli ena vseh časov, težko nalogo. "Nekaj dvomov o enakopravnosti se mi je porajalo v glavi, saj vem, kako dobro se Brawn in Schumacher razumeta," je dejal Rosberg in dodal, da se je s šefom Brawnom in Norbertom Haugom v zadnjem času veliko pogovarjal in da je prepričan, da moštvo ne bo favoriziralo Schumacherja.

Brawn, ki je s Schumacherjem sodeloval tako pri Benettonu kot Ferrariju, je z Nemcem v preteklosti zgradil močno prijateljstvo. Vendar pa slednje, po zagotovilu Britanca, ne bo vplivalo na vloge dirkačev v moštvu. "Številka ena bo tisti, ki bo hitrejši. Tisti, ki bo imel na koncu več zmag in več točk, bo številka ena v moštvu. Oba dirkača imata maksimalno podporo," zagotavlja Brawn.

Schumacher bo v moštvu sodeloval z inženirjem Andrewom Shovlinom, ki je v pretekli sezoni pomagal aktualnemu svetovnemu prvaku Jensonu Buttnu, medtem ko bo Rosberg sodeloval z nekdanjim inženirjem Rubensa Barrichella, izkušenim Jockom Clearjem, ki je Kanadčanu Jacquesu Villeneuveu leta 1997 pomagal pri osvojitvi naslova svetovnega prvaka.

Povratnik v formulo ena Schumacher si je izbral številko tri na dirkalniku, saj naj bi imel zaradi vraževerja odpor do čudnih številk. "To je bila moja želja, ki sem jo naslovil na moštvo. Vem tudi, da Nico nima nič proti temu, da imam številko tri," izbiro številke komentira Nemec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.