Šport > Moto športi
20 ogledov

"Ni res, da se Ferrari predaja"

Če bo Ferrari bolj "zelen", ne bo počasnejši, ravno nasprotno! (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Ni res, da se bo Ferrari predal, če izboljšave za naslednjo dirko ne bodo obrodile sadov, zatrjuje Fernando Alonso, potem ko so bili v zadnjih tednih deležni kar nekaj kritik. Trdno verjame v naslov prvaka.

Še vedno smo v igri za oba naslova prvaka. Enako velja za McLaren in Red Bull.
Fernando Alonso
Fernando Alonso se je ostro odzval na pisanje italijanskega tiska, češ da se bo njegov Ferrari v primeru neuspeha na naslednji dirki v Valencii že osredotočil na sezono 2011. "Za VN Evropo bomo imeli velike izboljšave na dirkalniku, a to gotovo ne bodo zadnje, saj za dirki v Angliji in Nemčiji pripravljamo dodatne nadgradnje. Vsekakor VN Evrope ni naša zadnja možnost, saj bo to šele deveta dirka v sezoni," zatrjuje Alonso in ima povsem prav, da se jezi, saj kot četrti v seštevku za vodilnim Lewisom Hamiltonom (McLaren) zaostaja le 15 točk. "Ne vem, kako lahko nekateri trdijo, da se predajamo, če pa nismo še niti na polovici sezone. To sem že večkrat dejal in bom znova ponovil: formula 1 je etapno tekmovanje in finale sledi šele novembra v Abu Dabiju. Morda pozabljate, da je lani v manj konkurenčnem Ferrariju sredi sezone Kimi Räikkönen dosegel med vsemi največ točk."

Slaba forma Red Bulla v Montrealu je presenetila Jensona Buttna: "Res sem bil presenečen, da niso bili v ospredju, saj so bili prej zelo hitri. Je pa res, da smo mi na zadnjih dveh dirkah naredili korak naprej."

"Rezultati letos niso bili vselej dokaz našega potenciala, a tako je tudi pri drugih ekipah. Na teh osmih dirkah sezone se je dogajalo vse mogoče – napake, težave z zanesljivostjo, smola … A smo še vedno v igri za oba naslova prvaka. Enako velja za McLaren in Red Bull, ki sta tudi oddala veliko točk," nadalje pripoveduje španski dirkač, ki je edino zmago letos dosegel na uvodni dirki v Bahrajnu, in poudarja, da je bil Ferrari na vseh dirkališčih razen v Istanbulu konkurenčen za stopničke. "Pravi pokazatelj forme so bile dirke v Montrealu, Shakirju, Melbournu in Monaku, kjer smo bili v igri za stopničke."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.