Šport > Moto športi
22 ogledov

"Ni še čas za favoriziranje"

Hamilton in Webber sta se oddaljila Vettlu, Buttnu in Alonsu. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Iz Red Bulla in McLarna sporočajo, da še ni čas, da bi začeli v dirki za prvaka favorizirati Lewisa Hamiltona in Marka Webbra. Preostala trojica je odločena, da ima še možnosti.
Ferrari je s Fernandom Alonsom v Belgiji tvegal z drugačno strategijo, a na začetku ni bilo močnejšega dežja in tako so ostali praznih rok (kasneje je odstopil). Predaje ne poznajo: "Še vedno imamo možnosti. V igri ostaja pet dirkačev in moje možnosti so 50-odstotne. Na preostalih šestih dirkah bomo dali vse od sebe."

Pred 13. dirko sezone je bila razlika med prvim in petim le 20 točk. Zdaj, ko sta v Spaju odstopila peti Fernando Alonso (Ferrari) in četrti Jenson Button (McLaren) ter je bil tretji Sebastian Vettel (Red Bull) šele 15., Lewis Hamilton (McLaren) in Mark Webber (Red Bull) pa sta za prvo in drugo mesto v točkovanju dosegla prvo in drugo mesto, je dirka za prvaka dobila prvo poglavje razpleta. Razlika med prvim in petim je zdaj 41 točk, Hamilton ima pred ekipnim kolegom 35 točk prednosti, Webber pa pred svojim tekmecem znotraj moštva 28. Po VN Belgije je bilo dirkačem in njihovim šefom največkrat zastavljeno vprašanje: je čas, da Lewis in Mark postaneta številki 1 in na preostalih šestih dirkah ekipi naredita vse, da eden od njiju osvoji naslov prvaka?

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Prezgodaj je. To je njihov odgovor. "Na voljo je še 150 točk. Res je, da sta dva malo pobegnila preostali trojici, a je še vseeno prezgodaj, da bi podprli enega dirkača. Vseh pet je še v igri za prvaka. Novo točkovanje malo zavaja. Prednost se zdi velika, a vse se lahko spremeni že na eni dirki," je odločen odgovor šefa Red Bulla, Christiana Hornerja. Webber se (za zdaj) strinja: "Mislim, da je prezgodaj, da bi že favorizirali, a ta odločitev ni več daleč." Biki si želijo čim bolje končati dirko v Monzi, ki bo spet najbolj ustrezala McLarnu, za preostalih pet dirk pa pričakujejo, da bodo spet kot nalašč za njihov dirkalnik.

Tudi vodja McLarna Martin Whitmarsh poudarja, da bosta Hamilton in Button še naprej obravnavana enakopravno. "Po dirki sem bil s svojima dirkačema in Jenson je rekel Lewisu: 'Zaostajam 35 točk, a te bom vseeno ujel'. In prav je tako." Buttnu se je v nedeljo obetalo drugo mesto, s čimer bi bil Hamiltonu še bliže, a je neučakanega Vettla zaneslo, priletel je v prvakov dirkalnik in ga izločil iz dirke. "To je bila napaka dirkača iz kakšne nižje serije. Kazen vožnje skozi bokse je bila še premila," se je nad Sebastianom hudoval Whitmarsh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.