Šport > Moto športi
11 ogledov

Nico Rosberg v športni pokoj

nico rosberg EPA
Nemški voznik formule 1 Nemec Nico Rosberg je le nekaj dni po osvojenem naslovu svetovnega prvaka presenetljivo sporočil, da je končal športno pot. Enaintridesetletnik je na 206 dirkah od leta 2006 zbral 23 zmag in 57 uvrstitev na zmagovalne stopničke.

Voznik Mercedesa je pred današnjo večerno podelitvijo nagrad na Dunaju sporočil, da se po 11 sezonah poslavlja. V nedeljo je v Abu Dabiju osvojil svoj prvi naslov svetovnega prvaka.

Na družbenem omrežju Facebook je zapisal, da je začel o upokojitvi razmišljati že po zmagi na Japonskem prejšnji mesec. "V nedeljo zjutraj v Abu Dabiju sem vedel, da bi to lahko bila zadnja dirka," je razkril nemški dirkač.

"Vseh 25 let v dirkaškem športu je bil naslov svetovnega prvaka v Formuli 1 moj edini, veliki cilj, to so bile moje sanje," objavo na Facebooku začenja Rosberg. 

Omenja še razočaranja v zadnjih dveh sezonah in kako je bila tudi njegova družina podrejena temu cilju, za kar se zahvaljuje svoji ženi, ki je "sama prebedela vse noči z najino malo hčerko". 

"V nedeljo zjutraj v Abu Dabiju sem vedel, da bi lahko to bila moja zadnja dirka ... želel sem uživati vsako sekundo ... to je bila najbolj intenzivna dirka v mojem življenju. V ponedeljek zvečer sem se dokončno odločil za ta korak," je zapisal Rosberg, ki pravi, da mu je bilo težko le zaradi tega, ker ve, da svojo ekipo, s katero je dosegel naslov svetovnega prvaka, s tem spravlja v težak položaj. 

Nico Rosberg | Avtor: EPA EPA

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Rozman 16:21 02.december 2016.

    Spoštovanja vredna odločitev., ampak škoda