Šport > Moto športi
16 ogledov

"Nisem še videl boljšega od Alonsa"

fernando alonso ferrari EPA
Predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo je na predstavitvi v Fiatovem pariškem salonu dirkača Fernanda Alonsa označil za "najboljšega", kar jih do sedaj videl v formuli 1. Di Montezemolo se prav tako ni želel spuščati v prihodnost Felipeja Masse.

"Moramo se izboljšati. Prava težava je sprejemanje pravih odločitev, ne inovacije, ki smo jih učinkovito prenesli na dirkališče. (Fernando) Alonso je najboljši dirkač, kar sem jih videl. Navdušuje me zaradi treh stvari - 'branja' dirk, posebno obrabe gum, ker je velik motivator ekipe in zaradi svoje prisotnosti v Maranellu," je bil v Parizu na račun Fernanda Alonsa poln hvale Luca di Montezemolo.

Predsednik Ferrarija se ni želel spuščati v rdečo prihodnost Felipeja Masse, o katerem je dejal, da si "mora vzeti še kakšen dan za razmislek". Alonso je po veliki nagradi Singapurja ostal pri treh zmagah v letošnji sezoni, kjer v skupnem seštevku še naprej vodi pred Sebastianom Vettlom (Red Bull) in Kimijem Räikkönenom (Lotus).

"Upam, da se bo napredek, ki sta ga prikazali dirki v Spaju in Singapurju, tako psihološki kot rezultatski, potrdili tudi na Japonskem," je še dodal Di Montezemolo.

Komentarjev 2
  • enola 20:07 27.september 2012.

    Ti se pa nauči brat...

  • puksicd 19:16 27.september 2012.

    V SIngapurju je zmagal Vettel, ne pa Alonso.