Šport > Moto športi
21 ogledov

"Nismo tako slabi, kot se zdi"

Michael Schumacher 2. Michael Schumacher (1992-2012) - 412 milijonov evrov 2. Michael Schumacher (1992-2012) - 412 milijonov evrov
Mark Webber (Red Bull) ter dirkači Ferrarija in Mercedesa so se po kvalifikacijah spraševali, zakaj tolikšen zaostanek. "Nismo tako slabi, kot se zdi po kvalifikacijah," se je hrabril Nico Rosberg.

Po kvalifikacijah v Melbournu je bilo več razočaranih kot zadovoljnih. Za konkurenčnost (zanimivost) uvodne dirke in nadaljevanja sezone nas lahko skrbi visoka prednost Sebastiana Vettla (Red Bull) oziroma velik zaostanek favoriziranih Ferrarija in Mercedesa. Pa vendarle: vsi so si enotni, da lahko na dirki marsikaj na glavo obrnejo pnevmatike Pirelli – pričakovati je dva postanka, pri nekaterih pa tudi trije, če ne celo štirje.

"Red Bull kar leti. So daleč pred vsemi. Ta hip jih je nemogoče ujeti. Kaj lahko naredimo? Se zaletimo v njiju. Seveda se šalim, a dejstvo je, da sta neulovljiva,“ je malo za šalo dejal Petrov.

Prvi v vrsti razočaranih je Mark Webber (Red Bull). Ne toliko nad tretjim startnim mestom, kot nad kar osmimi desetinkami zaostanka za ekipnim kolegom. "S svojim dosežkom sem zelo razočaran. Ni mi jasno, zakaj tak zaostanek za Sebastianom. Nekako se moram izboljšati." Podobne skrbi ima petouvrščeni Fernando Alonso (Ferrari): "Nismo bili preveč konkurenčni. Izbrali smo bolj konzervativen pristop in nekako upali vsaj na drugo vrsto. S petim mestom sem sicer kar zadovoljen, ne morem pa biti z zaostankom do pole positiona. Morali bomo biti precej hitrejši. Še včeraj smo bili sekundo pred Torom Rossom, Sauberjem in Renaultom, danes le še kakšno desetinko." In razlog? "V petek smo imeli več oprijema in bolje uravnotežen dirkalnik, danes pa naju je oba s Felipejem pošteno zanašalo. Morda so bili slabši pogoji na stezi," je pojasnejval Alonso, medtem ko je njegov ekipni kolega Felipe Massa osvojil osmi startni položaj. Zgolj sam nase pa se je lahko jezil Rubens Barrichello (Williams), ki je po lastni napaki (vrtenje) ostal v pesku.

Več od 11. mesta na si je obetal tudi Michael Schumacher (Mercedes), še posebej, ker je bil dva tedn nazaj na testiranjih najhitrejši. "Jasno je, da sem po prvem mestu na testiranjih pričakoval več in zato sem razočaran. Niti slučajno nismo bili tako hitri kot na testiranjih. Morali bomo ugotoviti, zakaj je temu tako." Pravi, da je bilo nekaj težav z mehkejšimi pnevmatikami, pa tudi sistem Kers mu ni deloval ves čas. Nico Rosberg (Mercedes) je bil sicer štiri mesta boljši, a skoraj dve sekundi za Vettlom. "Nismo tako slabi, kot se zdi po kvalifikacijah. Ne smemo se prenagliti in kar reči, da smo 1,9 sekunde za najboljšim. Če bi nam tehnično vse dobro delalo na dirkalniku, bi že bilo bolje." Tudi on se je jezil nad Kersom. Enako težavo pa je imel tudi največji osmoljenec kvalifikacij - 18. Nick Heidfeld (Renault). "Sezone si nisem želel začeti tako daleč zadaj. Za mano so težke kvalifikacije, saj sem imel težave s Kersom in zato sem moral spreminjati nastavitve. To me je stalo veliko časa."

Hamilton, Schumacher in Rosberg so dobili opozorila zaradi oviranja tekmecev. "Komisarji so se odločili le za opozorilo, naslednjič bodo sledili kazni slabšim startnih položajev," so sporočili. Hispania pa je zaprosila, da bi lahko nastopila na nedeljski dirki (bili so izven 107 odstotkov časa najboljšega), a je Fia prošnji ni ugodila.

In zadovoljni? Desetouvrščeni Sebastien Buemi, potem ko lani Toro Rosso ni bil nikoli v finalnem delu kvalifikacij. Pa dirkača Sauberja, ki sta prepričana, da bi lahko dosegla še več od devetega (Kamui Kobajaši) in 13. mesta (Sergio Perez). "Če bi za zadnji poizkus izbral nove pnevmatike in ne že uporabljene, bi bil lahko šesti," je dejal Kobajaši. Največji nasmešek na obrazu pa je imel Vitalij Petrov (Renault), ki je s šestim mestom dosegel svoj najboljši kvalifikacijski rezultat. "Lahko smo zelo ponosni na svojo formo. Kaže nam zelo dobro." Nad Rusovim dosežkom je bil presrečen tudi njegov šef, Eric Boullier. "Pred letom dni ga ni bilo nikjer. Danes je čisto drug človek. Dokazal je, da mu je prostor v fomuli 1."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.