Šport > Moto športi
20 ogledov

Nočna mora za svetovnega prvaka

sebastian vettel red bull jerez EPA
Red Bull je moral drugi dan zimskih testiranj v Jerezu končati že po osmih krogih, saj ima novi dirkalnik z oznako RB10 težave s sistemom za shranjevanje energije.

Svetovni prvak Sebastian Vettel je v dveh dneh zimskih testiranja v Jerezu, kjer moštva preizkušajo nove dirkalnike za sezono 2014, odpeljal vsega 11 krogov in se razočarano vrnil v Nemčijo, medtem ko bo njegov moštveni kolega Daniel Ricciardo z ekipo vsaj še dva dni ostal v Andaluziji.
Nova sezona se je za Vettla, ki bo v letu 2014 lovil peti zaporedni naslov svetovnega prvaka, začela dokaj klavrno. Prvi dan je zaradi napake na dirkalniku odpeljal le tri kroge, težave pa so se za branilce naslova nadaljevale tudi drugi dan, ko jim je ponagajal sistem za shranjevanje energije. Vettel bo v dirkalnik ponovno sedel 19. februarja, ko bodo na sporedu testiranja v Bahrajnu. S težavami v Jerezu se zaradi številnih tehničnih sprememb v pravilniku formule 1 soočajo tudi ostale ekipe, ki so prvi dan testiranj skupno opravile le 93 krogov, najslabše pa gre štirim ekipam, ki jih poganja Renaultov motor. Stranke francoskega proizvajalca so skupno odpeljale le 19 krogov, medtem ko je Toro Rosso po začetnih težavah ostal kar v garaži.

Težave povzročajo spremenjena pravila

''Kot vidite, nismo prevozili veliko in čaka nas ogromno dela, a pri tako velikih spremembah so takšne težave pričakovane. Testiranja so namenjena temu, da najdemo rešitve. Naslednja dva dneva bosta zelo pomembna. Narediti moramo nekaj kilometrov in se pripraviti na testiranje v Bahrajnu,'' je povedal Vettel.

Legendarni inženir Adrian Newey, ki je v veliki meri zaslužen za izjemne uspehe avstrijske ekipe, je priznal, da je Red Bullu zmanjkalo časa. ''Imeli smo zelo natrpan urnik in morda bi si lahko v drugem delu lanske sezone privoščili več časa za razvoj dirkalnika, vendar tega takrat nismo vedeli. Raje smo še naprej pritiskali, zato nam je ostalo manj časa za razvoj letošnjega dirkalnika,'' je dejal Newey.

formula 1 red bull predstavitev jerez RB10 | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.