Šport > Moto športi
45 ogledov

"Nori" Max Biaggi končal kariero

Biaggi Aprilla superbike motor motociklizem EPA
Italijanski motociklist Max Biaggi, štirikratni svetovni prvak v razredu do 250 kubičnih centimetrov in svetovni podprvak v razredih do 500 ccm in motoGP, ki je v zadnjih letih nastopal v razredu superbike, je končal športno kariero.

Max Biaggi je na Twitterju sprva zapisal: "Danes bo zame nov dan ... Stvari ne bodo nikoli več enake." Pozneje pa je medijem sporočil: "Uradno sem se upokojil."

V razredu motoGP se je najbolje odrezal leta 2002, ko je končal na drugem mestu za velikim tekmecem Valentinom Rossijem. Leta 2005 ga je iz najmočnejšega razreda motociklističnega prvenstva izrinil Španec Dani Pedrosa.

Kljub številnim ponudbam se je "Mad Max" (nori Max) odločil za razred superbike, kjer je v prvi sezoni leta 2007 s suzukijem končal na tretjem mestu, leta 2010 pa je z aprilio osvojil prvi naslov prvaka. Uspeh je ponovil tudi v letošnji sezoni.

"To je najtežja odločitev, kar sem jih sprejel. Toda želim, da se me navijači spomnijo kot prvaka," je sporočil Biaggi in dodal: "Osebno sem zelo zadovoljen z doseženim v karieri. Imel sem vzpone in padce, toda moja strast za šport ni nikoli zbledela."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.