Šport > Moto športi
29 ogledov

Nov pole-position za Stonerja

Casey Stoner VN Aragonije kvalifikacije Reuters
Nedeljsko dirko za VN Aragonije bo iz prvega startnega položaja pričel vodilni v skupnem seštevku Casey Stoner (Honda). Avstralec je sobotne kvalifikacije dobil z novim rekordom proge (1;48,451). Iz prve vrste bosta startala še domačin Dani Pedrosa (Honda) in Američan Ben Spies (Yamaha). Še enkrat več je z le 13. mestom razočaral Italijan Valentino Rossi (Ducati).

Vodilni v skupnem seštevku razred MotoGP, Avstralec Casey Stoner (Honda), je postavil najhitrejši čas kvalifikacij in nov rekord steze pred nedeljsko VN Aragonije v Španiji. Drugo mesto si je privozil Španec Dani Pedrosa (Honda), s tretjega mesta pa bo začel Američan Ben Spies (Yamaha). Stoner je progo v Alcanizu prevozil v času 1:48,451.

To je za Avstralca že deveti "pole position" v letošnjem tekmovalnem letu. Svetovni prvak in zmagovalec zadnje dirke za VN San Marina, Španec Jorge Lorenzo (Yamaha), je kvalifikacije končal na četrtem mestu, mesto pred Italijanom Andreo Doviziosem (Honda). Za novo razočaranje je poskrbel večkratni svetovni prvak Italijan Valentino Rossi (Ducati), ki bo dirko na dirkališču MotorLand začel iz 13. štartnega položaja.

V Moto2 je s tekmeci opravil Španec Marc Marquez (Honda), ki je postavil najboljši čas. Za njim sta se uvrstila Julian Simon in Scott Redding (oba Suter). V razredu do 125 ccm si je "pole position" privozil Španec Hector Faubel, najboljšo trojico pa sta dopolnila še dva domačina, Maverick Vinales na drugem in Nicolas Terol (vsi Aprillia) na tretjem mestu.

MotoGP, VN Aragonije, kvalifikacije:

1. Casey Stoner (Honda) 1;48,451
2. Dani Pedrosa (Honda) + 0,296
3. Ben Spies (Yamaha) + 0,704
4. Jorge Lorenzo (Yamaha) + 0,819
5. Andrea Dovizioso (Honda) + 0,921
6. Marco Simoncelli (Gresini Honda) + 1,077
7. Nicky Hayden (Ducati) + 1,301
...
13. Valentino Rossi (Ducati) + 1,509

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.