Šport > Moto športi
15 ogledov

Nov udarec za Hamiltona

Hamilton je v nemogočih razmerah na tretjem treningu naredil en krog. (Foto: EPA Žurnal24 main
Trije odstopi na zadnjih štirih dirkah in namesto da bi vodil, je Lewis Hamilton zdaj v vlogi tistega, ki lovi. V nedeljo s pet mest slabšega startnega položaja, kot poslediva kazni zaradi menjave menjalnika.
Poglejte, kako nemogoče razmere so bile v Suzuki to soboto. Zdaj bo šlo zares ob 3.00, tako da le nastavite svojo budilko!

16. dirko sezone bo Lewis Hamilton (McLaren), ki za vodilnim Markom Webbrom (Red Bull) zaostaja za 20 točk, začel s pet mest slabšega startnega položaja, kot si ga bo privozil na kvalifikacijah. Kazen je dobil zaradi menjave menjalnika. To je nov udarec za predlanskega svetovnega prvaka, potem ko zaradi trčenja na prvem prostem treningu ta konec tedna v Suzuki ni naredil veliko krogov (v soboto mu je dirkanje onemogočilo še slabo vreme).

Pred dirkači in moštvi je naporna nedelja, saj bodo predvidoma ob 10.00 po lokalnem času (ob 3.00 po srednjeevropskem) najprej odpravili s kvalifikacijami, ki so bile v soboto prestavljene zaradi tako rekoč poplavljene proge. "Odločitev o prestavitvi je bila edina pravilna," je poudaril vodja Mercedesa, Ross Brawn. Izkušeni maček za deževne razmere, Michael Schumacher, je dodal: "V takih razmerah je nemogoče dirkati."

Dirka se bo v nedeljo začela ob 8.00 (napoved vremena za nedeljo je bolj ugodna) - s komentarjem jo bomo na zurnal24.si seveda spremljali v živo.

"Rad dirkam v dežju," je svoj komentar na sobotne razmere začel Hamilton. "Da bi zavore pravilno delovale, in da bi pnevmatike ostale ogrete, moraš dirkati zadosti hitro. Tokrat pa zaradi aquaplaninga nisi mogel stopalke za plin pritisniti niti do polovice. To so bile ene najbolj nemogočih razmer, ki sem jih doslej izkusil v formuli 1."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.