Šport > Moto športi
9346 ogledov

Nove hude težave Marca Márqueza, ali je ogrožena celo kariera?

Marc Marquez Profimedia
Márquezu znova nagaja vid.

Osemkratni svetovni prvak v motociklizmu, Španec Marc Márquez, ima po padcu na nedeljskem ogrevanju pred dirko v Džakarti znova težave z vidom, poroča uradna stran tekmovanja v motoGP.

Zdravniški pregledi v Indoneziji niso pokazali resnejših poškodb, a dirkaču iz previdnosti niso dovolili nastopiti. Ob vrnitvi v Barcelono pa so se pri Špancu spet pojavile težave z dvojim vidom oziroma diplopijo.

Marc Marquez Video Šport Grozljiv padec in poškodba Marqueza, začetek dirke prestavljen

Zaradi tega je šel na nujen zdravniški pregled, na katerem so potrdili, da pri padcu ni prišlo do drugih poškodb, so pa potrdili novo epizodo dvojnega vida, kar se je pri Márquezu pojavilo že novembra lani, ko se  ni vedelo, če bo sploh lahko še kdaj dirkal, a so se nato stvari vendarle izboljšale. Zdaj pa so se težave znova pojavile.

Za zdaj še ni znano, koliko časa bo potrebno, da se situacija izboljša in kako dolgo bo Márquez odsoten. Tretja dirka svetovnega prvenstva pa motociklistično karavano sicer čaka že 3. aprila v Argentini.

Komentarjev 3
  • david193 19:11 23.marec 2022.

    Najbrš je to začetek konca. Vedno je vozil na meji mogočega in ko prestopiš to mejo se začnejo dogajati nesreče. Podzavest ima svoj vpliv čeprav se mogoče zdi da ni tako. Je dirkač ki mu ni bilo para, nesreče pa ...prikaži več so povzročile da podzavest prihaja na površje. Po moje je bolje da konča in se poslovi kot junak, ker je že precej nevaren sam sebi🤷‍♂️

  • optimist11 14:00 22.marec 2022.

    Kariera se mu počasi končuje. Enako je bilo pri Rosiju. Po poškodbah nikoli ni bil več enak. Pedrosa je lepo povedal, da ti padci ostanejo nekje v možganih zaradi česar si počasnejši. Ampak kakorkoli se bo končalo , bil je dolgo superioren.

  • smoljo 13:37 22.marec 2022.

    Pob je talent,brez dvoma.Ampak sebe pa nima rad,,ob tolkih spektakularnih padcih...hmmm bo samo še večji invalid ...a je vredno ali ne je pa vprašanje ....vso srečo ,ki jo potrebuje mu želim ...