Šport > Moto športi
18 ogledov

Novinec Schumi ni zrel za F1

V zadnjem krogu VN Kanade je Michael Schumacher izgubil dve mesti. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Konec tedna sledi dirka v Valencii, a včeraj na MotoGP v Silverstonu so veljaki F1 še govorili o 11. mestu Michaela Schumacherja v Montrealu. "Če bi bil novinec, bi rekli, da ni zrel za formulo 1."
Mislim, da sta bila oba dirkača zelo dobra, pa čeprav so mediji o Michaelu pisali drugače.
Nick Fry

Da je bil Michael Schumacher (Mercedes) pred tednom dni znova deležen kritik zaradi slabega rezultata, niti ni treba posebej izpostavljati, saj vemo, kako ostri so nemški mediji. Na kvalifikacijah je ostal izven deseterice, na dirki je v zadnjem krogu izgubil dve mesti in končal kot 11., potem ko je med dirko skoraj trčil v Roberta Kubico (Renault) in Felipeja Masso (Ferrari). Ob robu motociklistične dirke v Silverstonu ga je v bran vzel poslovni direktor moštva Nick Fry. "Mislim, da sta bila oba dirkača zelo dobra, pa čeprav so mediji o Michaelu pisali drugače. Res je, da smo si pred sezono želeli boljših rezultatov, a tako Michael kot Nico Rosberg sta zelo dobra ekipna moža, ki skupaj z vsemi veliko delata, da bi se izboljšali."

Če bi bil novinec, bi rekli, da ni zrel za formulo 1.
Martin Brundle

Nekdanji dirkač in zdaj že nekaj let strokovni komentator na BBC-ju Martin Brundle je letošnji Montreal označil za najslabšo dirko zmagovalca 91. VN. "Če bi bil novinec, bi rekli, da ni zrel za formulo 1, da ni dovolj dober." Za Eddieja Jordana, nekdanjega lastnika moštva, ki je dal Schumacherju prvo priložnost v F1, je bila zadnja dirka pravi šok. "Bori se, a mu nikakor ne gre. Takšnega položaja ni navajen. Vedno je imel dober material in je bil tako odličen, zdaj je le bleda slika. Ta dirka je bila zanj čisti fiasko." Fry se z njima nikakor ne strinja: "Michael je vse boljši. Že res, da je bil na začetku malo zarjavel, a zdaj je iz dirke v dirko samozavestnejši."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.