Šport > Moto športi
18 ogledov

O Bahrajnu: "To bo F1 drago stalo"

Max Mosley se je ostro odzval na vrnitev VN Bahrajna na koledar dirk. (Foto: Reu Žurnal24 main
"Odločitev za dirko je napaka, ki ne bo nikoli pozabljena. Če je ne bodo spremenili, bo to F1 drago stalo," o vrnitvi VN Bahrajna na koledar dirk meni Max Mosley, ki je bil pred tremi leti nezaželen v Bahrajnu.

Že malo pozabljeni nekdanji predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia), Max Mosley, je zgodbo o vrnitvi VN Bahrajna vzel kot priložnost, da se ponovno vmeša v formulo 1. Ta šport bo plačal pošteno ceno za to odločitev, zatrjuje. "Z odločitvijo, da se dirka tam, postaja formula 1 sokriva za vse, kar se v Bahrajnu dogaja. Postala je ena od inštrumentov bahrajnskih oblasti pri represiji," je ostro za častnik Sunday Telegraph zatrdil Mosley, do leta 2009 predsednik Fie. "Odločitev za dirko je napaka, ki ne bo nikoli pozabljena. Če je ne bodo spremenili, bo to formulo 1 drago stalo."

"S tem, ko bo oktobra organizirana dirka, bodo želeli pokazati, da je Bahrajn spet vesela, mirna država," na napako opozarja Mosley. "Le zakaj je ta primer drugačen od dirke v kakšni drugi državi, kjer ljudje živijo v revščini, se nanje izvaja politični pritisk, se jih obsoja na zapore brez pravnega postopka? Treba je potegniti črto, kadar želijo športni dogodek izkoristiti ne le za zabavo, ampak za prikrivanje svojih dejanj. Če šport sprejme to vlogo, postane orodje vlade. Če bo formula 1 dovolila, da jo Bahrajn izkoristi, si po delila del krivde tamkajšnjega režima, ki je brutalno obračunavalo s protestniki."

Je Max Mosley, ki je moral s svojega položaja zaradi sadomazo seksualne afere, pravi za komentiranje situacije v Bahrajnu? Ko je afera leta 2008 izbruhnila, so mu bahrajnski šejki sporočili, da ni dobrodešel na njihovi dirki: "Pod trenutnimi okoliščinami bi bilo neprimerno, da pridete v Bahrajn."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.