Šport > Moto športi
44 ogledov

Ob padcu je bil Schumacher 8 metrov od proge

Meribel smučišče Reuters
Francosko tožilstvo je na novinarski konferenci razkrilo, kaj je zaenkrat pokazala preiskava smučarske nesreče Michaela Schumacherja, ki ostaja v umetni komi.

Tožilec Patrick Quincy ter predstavniki preiskovalcev in policije, ki preiskujejo smučarsko nesrečo Michaela Schumacherja, so v francoskem Albertvillu stopili pred množico zbranih novinarjev. Teh je bilo toliko, da so zapolnili kar dva prostora v stavbi, kljub velikim pričakovanjem pa končnih izsledkov preiskave še niso dobili. So pa razkrili nekatere natančne informacije Nemčeve nesreče.

Proga označena po standardih

"Preiskava je še vedno v polnem teku, preiskali smo prizorišče nesreče ter govorili s pričami in medicinskim osebjem. Pregledali smo vse lokacije in naredili rekonstrukcijo nesreče, prav tako smo analizirali smuči, čelado in kamero, ki je bila v njegovi čeladi," je dejal Quincy.

"Stvari, ki so že popolnoma znane, so, da je Michael Schumacher odličen smučar, v nekem trenutku pa je zapustil progo smučišča, na kateri je smučal. Skale, v katere je trčil, ležijo osem metrov od proge, kraj, na katerem je po padcu pristal, pa je devet metrov od proge, ki je označena po vseh standardih in zakonih za francoska smučišča," je razkril.

Hitrosti ni zmanjšal

"Pregledali smo posnetek kamere na njegovi čeladi, ki je popolnoma jasen. Tega smo uporabili tudi pri rekonstrukciji nesreče. Kljub temu na podlagi tega filma težko podamo informacijo o njegovi hitrosti ob nesreči," je še povedal Quincy.

Na novinarsko vprašanje o zmanjšanju hitrosti in o tem, ali se je nekdanji svetovni prvak formule 1 zavedal, da smuča zunaj proge, je odgovoril preiskovalec Stephane Bozon.

"Ja, vozil je zunaj dobro označene proge, in ko je z nje zapeljal, svoje hitrosti ni zmanjšal, čeprav je naredil nekaj zavojev. Dejanske hitrosti še ne moremo oceniti, je pa hitrost dobrega smučarja na težkem terenu. Ne vemo pa, ali je presegel dovoljeno hitrost na tem območju."

Okoli 50 tovrstnih nesreč vsako leto

Quincy je nato odgovoril na nekaj namigovanj novinarjev v preteklih dneh. Zanikal je obstoj drugega posnetka, ki naj bi ga posnela ena izmed prič, in zanikal, da status Nemca vpliva na podrobnost in intenzivnost preiskave njegove nesreče.

"Vsako zimo imamo okoli 50 preiskav podobnih nesreč in vsakič se preiskavi posvetimo na prav tak način, z veliko pozornosti pri vseh podrobnostih," je pojasnil tožilec, ki je v imenu Schumacherjeve družine novinarje še enkrat prosil, naj jim dajo nekaj miru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.