Šport > Moto športi
55 ogledov

Obdobje Stonerja in Lorenza dolgočasno

valentino rossi EPA
Valentino ''The Doctor'' Rossi je prepričan, da bi v elitnem dirkaškem razredu motoGP lahko vztrajal najmanj do 40. leta.

Zimzeleni Valentino Rossi namerava v motociklistični karavani nastopati vsaj še nekaj let, saj je, kot pravi, motivacija bistveno pomembnejšea od dirkačeve emšo številke. Sedemkratni svetovni prvak je po koncu predlanske sezone razmišljal o upokojitvi, nato pa uprizoril veliki povratek med elito. Sezono 2014 je končal na drugem mestu skupnega seštevka in zaostal le za svetovnim prvakom Marcom Márquezom.

Rossi je februarja dopolnil 36 let in je, če gre soditi po uvodni preizkušnji sezone, na kateri je z osmega startnega mesta prišel do zmage, krenil v svojo drugo pomlad. Italijan se je motociklistični karavani pridružil pred skoraj 20. leti, ko je v sezoni 1996 z Aprilio debitiral v razredu do 125 kubičnih centimetrov.

Leta, kot pravi, so samo številka.

''Počutim se dobro. Motivacije mi ne primanjkuje. Rad imam svojo službo, ki je obenem moja strast. Če dobro delaš, potem lahko po mojem dirkaš do 40. leta. To ni atletika. Pomembni sta koncentracija in motivacija. V prvi vrsti motivacija,'' je povedal zmagovalec 83. dirk v elitnem motociklističnem razredu (skupno 109).

''Zelo sem zadovoljen, saj so se dirke v zadnjih letih spremenile. V času Caseyja Stonerja in Jorgeja Lorenza je bila dirka odločena po treh krogih. Dolgočasno. Z Marcom je drugače in spet je prisotnih več dvobojev in taktiziranja,'' je pojasnil Rossi.

Italijan v sezoni 2015 pričakuje troboj za naslov svetovnega prvaka. Največjo konkurenci vidi v izboljšanem motociklu Ducatija, s katerim sta na zmagovalni oder v Katarju stopila Andrea Dovizioso in Andrea Iannone ter s tem dopolnila trojno italijansko slavje.

''Razmerje med Hondo, Ducatijem in Yamaho se bo vsak konec tedna spreminjalo, saj ima vsak motocikel šibke in močne točke. Če hočemo ostati spredaj, bomo morali izkoristiti dneve, ko bomo imeli možnosti za zmago, obenem pa bo pomembno, da osvojimo čim več točk na dirkah, ki nam ne bodo pisane na kožo,'' je zaključil Rossi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.