Šport > Moto športi
624 ogledov

"Očitno bom moral plačevati Kimiju."

lewis hamilton Epa
Aktualni svetovni prvak formule 1 ne želi postati najstarejši dirkač v karavani.

Lewis Hamilton (Mercedes) se približuje jeseni svoje dirkaške kariere, vendar ima občutek, da je pri 35 letih na vrhuncu svojih moči. Britanec bo v prihajajoči sezoni lovil že svoj sedmi naslov svetovnega prvaka, s katerim bi se na večni lestvici izenačil z rekorderjem Michaelom Schumacherjem.

Z odhodom 35-letnega Roberta Kubice, ki se je po samo eni sezoni razšel z Williamsom, je Hamilton postal drugi najstarejši dirkač v karavani, za 40-letnim veteranom Kimijem Räikkönenom.

kimi raikkonen | Avtor: Epa Epa
Britanec sicer pravi, da so leta samo številka, in zatrjuje, da je tako fizično kot mentalno pripravljen bolje kot kdajkoli prej.

"Postal sem starejša figura," je potožil v intervjuju za GQ Hype. "Očitno bom moral plačevat Kimiji, da bo nadaljeval z dirkanjem, zato da ne bom najstarejši dirkač. Na srečo mislim, da Kimi ne gre nikamor. Niti približno se ne počutim starega. Prav nasprotno, počutim se zelo mladega. Fizično sem zelo dobro pripravljen, bolje kot kdajkoli," je dodal.

"Nimam občutka, da bi težje ohranjal fizično kondicijo, čeprav verjamem, da se bo enkrat tudi to zgodilo," je povedal 35-letnik zmagovalec 84 dirk za veliko nagrado in rekorder po številu najboljših startnih položajev (88).

Razodel je še nekaj skrivnosti svojega uspeha. "Zelo hitro pride do psihološke preobremenitve. Mentalni del je ključnega pomena. To zelo dobro nadzorujem, zelo pomembna pa je tudi fizična pripravea. Dirkalniki so vedno hitrejši, dirkači pa rušimo rekorde. To pomeni, da je dirkanje tudi fizično vse bolj zahtevno. Telovadnica ob dirkaški stezi mi ne odgovarja. Med dirkaškimi vikendi ne treniram. V preteklosti sem poskusil, vendar se ni izšlo. Treba je poiskati pravo ravnotežje za ohranjanje optimalne količine energije skozi celoten konec tedna," je povedal dirkač Mercedesa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.