Šport > Moto športi
14 ogledov

Odločil 0,8 sekunde hitrejši postanek

Mehaniki so pnevmatike zamenjali hitreje, kot je dal Alonso v prvo. (Foto: EPA) Žurnal24 main
"Zdelo se mi je, da tako hitro postanka še nismo opravili," je dejal zmagovalec Fernando Alonso in res so mu tretjo zmago priborili mehaniki. Pnevmatike so zamenjali 0,8 sekunde hitreje od McLarnovih.
Vzdušje v Monzi je nekaj posebnega, še posebej, ko zmaga Ferrari. Poglejte, kako so pod odrom za najboljše razgrnili veliko Ferrarijevo srce.

Ferrarijevi mehaniki Fernanda Alonsa so za zmago svojega aduta za letošnji naslov prvaka pnevmatike zamenjali v času 3,4 sekunde, medtem ko so McLarnovi mehaniki pnevmatike na dirkalniku Jensona Buttna (pred postankom je imel manj kot sekundo prednosti) svoje delo opravili v 4,2 sekunde. "Zdelo se mi je, da tako hitro postanka še nismo opravili," je dejal Alonso, ki se je s tretjo zmago v sezoni in ob odstopu Lewisa Hamiltona (McLaren) vrnil v bitko za prvaka. "Sploh še nisem prestavil v prvo, tako hitro so zamenjali pnevmatike. Prej so jih zamenjali, preden sem sam pritisnil vse gumbe, da sem lahko speljal." Odlično delo mehanikov je izpostavil tudi vodja Ferrarija, Stefano Domenicali: "Moramo se zahvaliti fantom, ki so opravili brezhiben postanek. Doma so zagotovo čutili dodaten pritisk, a so delo vseeno opravili z odliko." Pomembno je bilo tudi, da so Alonsa v bokse poklicali krog za Buttnom, čeprav so ga nameravali v istem krogu, je priznal Domenicali.

Sploh še nisem prestavil v prvo, tako hitro so zamenjali pnevmatike.
Fernando Alonso

Za slednjega je bila to prva zmaga v Monzi, odkar je vodja ekipe poskočnega konjiča. "Ko stojiš na stopničkah in vidiš morje Ferrarijevih navijačev, je to res nekaj posebnega. Tega trenutka ne bom nikoli pozabil." Pred zadnjimi petimi dirkami sezone je zdaj razlika med prvim in petim vsega 24 točk (za zmago se dobi 25 točk, na voljo jih je še 125). "Zdaj bo prvenstvo odprto vse do zadnje dirke. Letos so dirke res nenavadne. Če vodilni v seštevku naredi napako, se zaleti ali karkoli, takoj izgubi vodstvo. Zdaj bo res pomembno, da bomo do zadnje dirke v Abu Dabiju konstantni," je po koncu slavja poudarjal Domenicali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.