Šport > Moto športi
12 ogledov

Odločitev bo padla v zadnjem zavoju

Stefano Domenicali vsaj navzven dejstvu, da njegov dirkač Fernando Alonso vodi v Žurnal24 main
Čeprav lahko Fernando Alonso že na naslednji dirki v Braziliji osvoji svoj tretji naslov svetovnega prvaka, se pri Ferrariju pripravljajo na borbo do zadnjega zavoja na zadnji dirki v Abu Dabiju.

Pri Ferrariju se o dokaj srečni zmagi Fernanda Alonsa na zadnji dirki v Koreji in posledičnem prevzemu vodstva v skupnem seštevku niso prepustili veselju. Pri Scuderii so prepričani, da prvenstvo ne bo odločeno vse do zadnjega zavoja na zadnji dirki v Abu Dabiju. Alonsova prednost dveh dirk pred koncem sezone pred drugouvrščenim Markom Webbrom (Red Bull) znaša 11 točk, še vedno sta v igri za naslov tudi Lewis Hamilton (McLaren) z zaostankom 21 točk in Sebastian Vettel (Red Bull), ki zaostaja 25 točk. "Če so osvojili 15 'pole positionov' na 17 dirkah, potem to nekaj pomeni. Drugače rečeno, imajo odličen dirkalnik. No, za mene je najvažnejše, da smo zraven in da se bomo borili vse do zadnjega zavoja zadnje dirke, brez da so bomo ozirali na to, kako dober dirkalnik imajo,“ meni šef Ferrarija Stefano Domenicali.

Dominecali je še dodal, da pri Ferrariju ne bodo menjali pristopa, čeprav je zdaj Alonso tisti, ki ga bodo lovili ostali dirkači. "V Suzuki smo dejali, da moramo biti na vsaki dirki na stopničkah, ter da moramo enkrat zmagati. Zdaj smo zmagali in moramo le nadaljevati brez preračunavanja, moramo se truditi in biti osredotočeni. Kasneje bomo videli, kaj nam bo to prineslo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.