Šport > Moto športi
1 ogledov

Odpoved VN Francije!

magny_raikkonen_afp Žurnal24 main
Finančni promotor dirke VN Francije je zaradi težke finančne situacije oznanil, da dirke v Franciji prihodnje leto ne bo. Formula 1 tako izgublja dirko v deželi, ki ji je dala številne termine.
 

Preberite še

Koledar dirk za 2009.
Montreal hočemo nazaj!

V sredo je francoska avtomobilistična zveza FFSA objavila, da umika svojo finančno podporo izvedbi dirke v Magny Coursu. "Po analizi finančnega položaja se FFSA umika z mesta finančnega promotorja dirke formule 1. Posledično, ker za zdaj ni finančnega promotorja francoske dirke, dirke tako leta 2009 ne bo v koledarju formule 1. FSSA se zahvaljuje vsem, ki so se v zadnjih letih udeleževali VN Francije in jo podpirali," so zapisali v uradni izjavi na FFSA. Dirka v Magny Coursu bi bila prihodnje leto na sporedu zadnjič. FSSA se je poleti Bernieju Ecclestonu obvezala, da bo dirko organizirala vsaj do leta 2011 in jo leta 2010 preselila bližnje ljudem, najverjetneje v Pariz oziroma v bližino tamkajšnjega Disneylanda. Že res, da dirk v Magny Coursu ne bomo posebej pogrešali, a formula 1 brez VN Francije ne bo ista. V Franciji se je motošport začel in francoščina je športu dala termine kot sta šasija ("chassis") in "parc ferme". VN Francije je bila na sporedu že v prvi sezoni formule 1 (1950) in je poslej manjkala le leta 1955.

Če je še pred nekaj tedni kazalo, da bomo imeli najkasneje v letu dni 20 dirk formule 1, pa je zdaj nenadoma na koledarju za prvenstvo 2009 le še 17 dirk. Mednarodna avtomobilistična zveza Fia je pred desetimi dnevi s koledarja črtala VN Kanade. Najbrž pa je zdaj prav odpoved VN Francije nova priložnost, da se na koledar vrne dirka v Montrealu. Slednje si želijo tako dirkači in moštva kot tudi gledalci.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.