Šport > Moto športi
26 ogledov

Odpoved zaradi dveh smrtnih žrtev

Daniel Sordo Reli po Nemčiji EPA
Organizatorji nemškega relija so zaradi smrtne nesreče dveh dirkačev odpovedali sobotni hitrostni preizkušnji. Pred nedeljskim zaključkom vodi Daniel Sordo s Citroenom.

Prireditelji relija po Nemčiji so po smrtni nesreči dveh Nizozemcev, ki sta sodelovala v spremljevalnem programu letošnje devete dirke za točke svetovnega prvenstva, odpovedali današnji zadnji dve hitrostni preizkušnji v okolici Trierja.

Na zavitih cestah v Porenju so bile danes zelo zahtevne razmere, na spolzkem cestišču pa sta življenje izgubila dva nizozemska dirkača, ki sta sodelovala v preizkušnji starodobnih avtomobilov. To je že druga nesreča s tragičnim koncem na nemških relijih v tem mesecu, pred dvema tednoma sta življenje izgubili Nemki na 54. Wartburg reliju v Eisenachu.

Sordo brani vodstvo

Prireditelji dirke so po današnji nesreči nemudoma odpovedali današnji zadnji dve hitrostni preizkušnji poklicnih dirkačev, bržkone pa ju bodo izpeljali v nedeljo, ko bo na sporedu zadnji tekmovalni dan na reliju po Nemčiji.

Pred nedeljskimi sklepnimi preizkušnjami je v vodstvu Španec Dani Sordo (Citroen). Trenutno vodilni dirkač s Pirenejskega polotoka ima pred drugouvrščenim Belgijcem Thierryjem Neuvillom (Ford) 0,8 sekunde prednosti, po 13 hitrostnih preizkušnjah pa je na tretjem mestu Finec Mikko Hirvonen (Citroen) s slabo poldrugo minuto zaostanka.

V petek je dirko zaradi okvare vozila predčasno končal tudi vodilni v skupni razvrstitvi svetovnega prvenstva, Francoz Sebastien Ogier (Volkswagen).

Reli po Nemčiji, 3. etapa:

1. Dani Sordo-Carlos del Barrio (Špa/Citroen) 2:43:48,5
2. Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul (Bel/Ford) + 0,8
3. Mikko Hirvonen-Jarmo Lehtinen (Fin/Citroen) 1:27,6
4. Martin Prokop-Michal Ernst (Češ/Ford) 6:06,3
5. Robert Kubica-Maciek Baran (Pol/Citroen) 7:33,1
6. Elfy Evans-Daniel Barritt (VBr/Ford) 7:40,9
7. Jari-Matti Latvala-Mikka Anttila (Fin/Volkswagen) 9:27,0
8. Hayden Paddon-John Kennard (NZl/Škoda) 10:37,3
9. Mads Ostberg-Jonas Andersson (Nor-Šve/Ford) 12:27,8
10. Jevgenij Novikov-Ilka Minor (Rus-Avt/Ford) 14:11,8
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.