Šport > Moto športi
23 ogledov

Ogier v Avstraliji pred prvim naslovom prvaka

Ogier Volkswagen Polo WRC reli rally Avstralija EPA
Sébastien Ogier (VW Polo) je zmagovalec druge etape relija po Avstraliji.

Francoski voznik, ki ga mnogi označujejo za naslednika slovitega rojaka, devetkratnega svetovnega prvaka Sébastiena Loeba, si je tako pred zadnjo nedeljsko preizkušnjo zagotovil odlično izhodišče za zmagoslavje na reliju ter skupno zmago v seštevku svetovnega prvenstva.

Ogier je vodil že po petkovi prvi etapi relija po Avstraliji, ki poteka na vzhodu najmanjše celine na obalnem območju Coffs Harbour. Glede na prepričljivo predstavo pa lahko v tovarniški ekipi Volkswagna že začnejo hladiti šampanjec.

Finca in Belgijca daleč zadaj

Ogier si je skupaj z rojakom Julienom Ingrassio po 16 hitrostnih preizkušnjah, v nedeljo je na sporedu še šest "brzincev", zagotovil 45,9 sekunde naskoka pred prvima zasledovalcema finsko posadko Mikko Hirvonen in Jarmo Lehtinen s citroënom ter minuto in 11,4 sekunde naskoka pred belgijsko posadko s Fordom Fiesto Thierry Neuville in Nicolas Gilsoul.

Druga Volkswagnova moštvena posadka, v kateri sta Finca Jari-Matti Latvala in Miika Anttila, na četrtem mestu zaostaja 1:47,6 minute. Na petem mestu je norveško-irska posadka, Andreas Mikkelsen in Paul Nagle, prav tako s polom, zaostaja pa 2:10,8 minute za vodilnima.

"To je krasno"

Ogier ima po izpeljanih devetih relijih 184 točk, drugouvrščeni Neuville 109, tretjeuvrščeni Latvala pa 98. Francoz bi si tako lahko prav v Avstraliji v nedeljo zagotovil svoj prvi naslov svetovnega prvaka.

"Cilj pred začetkom druge etape je bil jasen, ohraniti prednost pred Mikkom, kar nama je več kot uspelo, saj ne le, da sva ohranila prednost, podvojila sva jo. Kaj naj rečem? To je krasno," je bil po koncu etape zadovoljen Ogier.

"Imava odlično izhodišče za napad, imava to prednost, da bova startala z zadnjega mesta, kar je precej udobno, seveda pa je avtomobilistični šport zelo nepredvidljiv in morava ostati osredotočena do zadnjega metra trase. Le ena majhna napakica ali okvara lahko prav vse postavi na glavo. Za zdaj nama vozilo sijajno služi," je še dodal Francoz.

Reli po Avstraliji, izidi po 2. etapi (po 16. od 22 hitrostnih preizkušenj), rezultati:

1. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Fra/VW Polo) 2:14:53,9 sekunde
2. Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen (Fin/Citroen DS3) + 0:45,9
3. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Bel/Ford Fiesta) 1:11,4
4. Jari-Matti Latvala/Miika Anttila (Fin/VW Polo) 1:47,6
5. Andreas Mikkelsen/Paul Nagle (Nor/Irs/VW Polo) 2:10,8
6. Mads Oostberg/Jonas Andersson (Nor/Šve/Ford Fiesta) 2:13,3
7. Jevgenij Novikov/Ilka Minor (Rus/Avt/Ford Fiesta) 6:36,6
8. Nathan Quinn/Glenn MacNeall (Avs/Mini Cooper) 9:10,8
9. Khalid al-Qassimi/Scott Martin (ZAE/VBr/Citroen DS3) 10:23,0
10. Abdulaziz Al-Kuwari/Killian Duffi (Kat/Irs/Ford Fiesta) 12:00,1
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.