Šport > Moto športi
23 ogledov

Opravičilo in pogled proti naslovu

Fernando Alonso je bil hiter, nato je imel smolo in padel na 9. mesto. (Foto: Re Žurnal24 main
Fernando Alonso se opravičuje po nedeljskem izpadu o zmanipulirani dirki: "Želel sem le povedati, da dirkači, ki spoštujemo pravila, nastradamo bolj kot tisti, ki jih kršijo, pa čeprav dobijo kazen."

Nisem želel naravnost obtožiti nobenega dirkača, govoril sem povsem na splošno.
Fernando Alonso
Fernando Alonso (Ferrari) je umirl žogico in se opravičil Fii in Lewisu Hamiltonu (McLaren), potem ko je takoj po dirki v Valencii udrihal, češ da je bila dirka zmanipulirana. "Zdaj lahko razmišljam razsodneje, takoj po dirki sem se odzval preveč čustveno in tako izrekel nekaj besed, ki ste jih narobe interpetirali. Nisem želel, da bi kdorkoli želel sumiti v kakšne nepravilnosti," je začel v svojem opravičilu španski dirkač, ki ga predvsem žre, da od uvodne dirke sezone ni več zmagal. "Razumem, da imajo komisarji težko delo in da morajo sprejemati težke odločitve. Želel sem le povedati, da dirkači, ki spoštujemo pravila, na žalost v takšnih okoliščinah nastradamo bolj kot tisti, ki jih kršijo, pa čeprav dobijo kazen. Nisem želel naravnost obtožiti nobenega dirkača, govoril sem povsem na splošno, da se kaj takega ne bi več dogajalo."

Nesreča Webbra, zmaga Vettla, prehitevanja, zmešnjava ob varnostnem avtomobilu, kazni ... preberite in poglejte, kaj vse se je dogajalo na VN.

Sprva se je celo govorilo, da bi Fia lahko ukrepala proti Alonsu in Ferrariju zaradi žaljivih besed, a niso podali nobene uradne izjave. Po tem opravičilu je potegnjena črta pod to temo, verjame dvakratni svetovni prvak, potem ko je Fia obljubila, da bo (znova) pregledala vse nejasnosti v povezavi z varnostnim avtomobilom. Tako kot tekmeci se tako zdaj tudi Fernando lahko obrne v nadaljevanje sezone. "Čeprav rezultat iz Valencie ni bil, kot smo si želeli, nam ni naredil nepopravljive škode. Zaostanek se je zdaj sicer povečal na 29 točk, a smo šele na polovici sezone. Zaostajamo za dobro zmago in zato je sezona še povsem odprta. Nadgranje, ki smo jih imeli v Valencii, so nas pripeljale korak do tekmecev, zato sem zadovoljen, a vem, da moramo pritiskati še naprej." Naslednja dirka bo naslednjo nedeljo v Silverstonu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.