Šport > Moto športi
37 ogledov

Pedrosa znova operiran na ključnici

26. Dani Pedrosa (Repsol Honda) - 12 zmag v MotoGP-ju Žurnal24 main
Dani Pedrosa (Repsol Honda) je imel v četrtek novo operacijo zlomljene ključnice, že peto v zadnjega pola leta. Upa, da bo lahko dirkal že na TT Nizozemske v Assnu (25. junij).

"Verjamemo, da je bila operacija uspešna in smo popravili del njegove ključnice, da bi bila ta zdaj bolj trdna. Mislimo, da bo v 48 urah lahko začel z rehabilitacijo," je v izjavi za javnost zapisal zdravnik Xavier Mir. Za Danija Pedroso (Repsol Honda) je bila to že peta operacija v zadnjega pol leta. Mali 25-letni španski motociklist je sezono začel s tretjim, drugim in prvim mestom, nato pa na četrti dirki sezone v Le Mansu v trčenju z Marcom Simoncellijem (Gresini Honda) znova padel in si vnovič zlomil ključnico. To si je zlomil že lani jeseni.

Pedrosa je izpustil zadnji dve dirki – domačo v Barceloni in VN VB v Silverstonu. Z drugega mesta v seštevku je zdrsnil na peto. Po šestih VN sezone 2011 ima 61 točk, medtem ko jim ima vodilni in njegov ekipi kolega Casey Stoner (Repsol Honda) 116. Poškodbe pomenijo novo izgubljeno sezono za Pedroso, ki ima v tovarniški Hondi letos šampionski motocikel, s katerim bi se lahko boril za svoj prvi naslov prvaka v kraljevem razredu MotoGP. Zdaj si želi, da bi se na dirke lahko vrnil že naslednji konec tedna, ko bo v Assnu TT Nizozemske.

Crutchlowova ključnica zlomljena na petih mestih

Pedrosa ni edini nesrečnež. V Silverstonu si je prejšnjo soboto ključnico zlomil edini britanski motociklist v MotoGP-ju, Cal Crutchlow (Yamaha Tech 3). Njegov nastop v Assnu je za zdaj vprašljiv. Ključnico je imel zlomljeno na petih mestih in so mu jo utrdili z več vijaki in ploščicami. "Crutclow je že začel z rehabilitacijo, a je za zdaj še prezgodaj za oceno, če se lahko vrne že v Assnu," sporočajo iz zasebne ekipe Yamahe. Podoben, a manj resen zlom ključnice je dirko prej staknil Colin Edwards (Yamaha Tech 3) in se je v Silverstonu vrnil s tretjim mestom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.