Šport > Moto športi
16 ogledov

Pedroso zmaga presenetila

Dani Pedrosa Reuters
Dani Pedrosa je priznal, da zmage na dirki za VN Nemčije na dirkališču v Sachsenringu ni pričakoval. Za Španca je bila sicer to tretja dirka po vrnitvi in poškodbi ključnice.

Španec Dani Pedrosa (Honda) je še na sobotnih kvalifikacijah v Sachsenringu potarnal, da se na motociklu še vedno ne počuti najbolje. Toda potem ko je devet krogov pred koncem prehitel rojaka Jorgeja Lorenza (Yamaha), je bilo jasno, da ga bo težko ustaviti na poti do njegove druge letošnje zmage in 14. skupno v razredu MotoGP. "To je neverjeten občutek. Vrniti se v tako kratkem času in zmagati tako hitro je neverjetno. Zelo sem srečen," so bile besede presrečnega Danija po koncu dirke v Nemčiji. "Že s prvo vrsto na kvalifikacijah sem bil zelo zadovoljen, toda tega (zmage) nisem pričakoval," je še dodal dirkač Honde.

Pedrosa je med dirko še vedno čutil poškodbo ključnice, a je bilo iz kroga v krog bolje. "Nisem se počutil popolno, toda iz kroga v krog sem se počutil bolje in imel boljši ritem," je povedal Pedrosa, ki je imel tokrat v levih zavojih veliko manj težav kot na prvih dveh dirkah po poškodbi: "Vedel sem, da bom trpel veliko manj kot v Mugellu, ker je manj levih zavojev, toda ob koncu sem še vedno čutil pomanjkanje kondicije. Res sem zelo zadovoljen z zmago in želim se zahvaliti vsem, ki so bili z menoj v teh težkih časih." Pedrosa je z zmago v skupnem seštevku s sedmega napredoval na peto mesto in le še štiri točke zaostaja za Valentinom Rossijem (Ducati).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.