Šport > Moto športi
16 ogledov

Pérez: Malezija je bila dolgočasna

sergio perez EPA
Dirkač Force Indie Sergio Pérez je priznal, da se je med dirko za VN Malezije, ki si jo je ogledal s komandnega pulta, dolgočasil.

Mehiški dirkač Sergio Pérez je drugo dirko letošnje sezone, na kateri ni nastopil zaradi težav z menjalnikom, označil za ''dolgočasno''. Pérez, ki je nova pravila izkusil tako v vlogi dirkača kot gledalca, po dirki ni bil navdušen.

''Malezija je bila dokaj dolgočasna. Dolgočasna dirka. Mercedes je dominiral, medtem ko se v sredini ni veliko dogajalo. Upam, da bomo v Bahrajnu videli dobro dirko. Upam za dobro navijačev in formule ena,'' je povedal Pérez, ki pa glavni razlog za pomanjkanje ''akcije'' ne vidi v varčevanju pri porabi goriva, temveč občutno zmanjšanem podtlaku, kar je za seboj potegnilo večjo obrabo pnevmatik.

''Čeprav je Pirelli pripravil zelo trde gume, se obraba ni zmanjšala, saj se pri drsenju obrabijo enako, kot če bi bile mehke. Dirkalniku pred tabo je težko slediti. Težko je zaradi pomanjkanja podtlaka, zato potrebuješ drugačno strategijo. Hitreje lahko narediš napako, zato je težje napasti nekoga, ki je enako hiter kor ti,'' je povedal Pérez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.