Šport > Moto športi
21 ogledov

Pérez žrtev prelomljene obljube

martin whitmarsh EPA
Šef McLarna Martin Whitmarsh je razkril, da bi Sergio Pérez obdržal sedež v ekipi iz Wokinga, če ne bi eden izmed šefov v paddocku formule 1 prelomil svoje obljube.

McLaren se bo po koncu sezone po samo 12 mesecih poslovil od Mehičana Sergia Péreza, ki ga bo nasledil 21-letni Danec Kevin Magnussen, sin nekdanjega dirkača McLarna Jana Magnussena in član mladinskega dirkaškega programa ekipe iz Wokinga.

Pérez je bil nad odločitvijo britanskega moštva šokiran, saj je bil do nedavnega prepričan, da njegov sedež ni v nevarnosti. Šef ekipe Martin Whitmarsh je priznal, da Péreza občutek ni varal, saj je tudi sam mislil, da bo Mehičana lahko zadržal v ekipi.

''Magnussenu sem poskušal najti sedež v formuli 1. Dogovoril sem se celo s šefom ene izmed ekip, vendar je nato prelomil obljubo. Tudi po 25 letih se težko sprijaznim s tem. Vem, da ne bi smel, vendar sem nepoboljšljivo naiven. Še vedno menim, da če nekoga gledaš v oči in mu sežeš v roko, potem mora dogovor držati,'' je razkril razočarani Whitmarsh, ki je ceno za zaupanje plačal z mehiškim dirkačem. ''Ko se stvari obrnejo, kot so se v Magnussonovem primeru, sem vedno šokiran,'' je dodal Britanec, ki ni hotel razkriti, katera ekipa je prelomila svojo obljubo.

''Če ne bi bilo Magnussena, potem bi Pérez še vedno dirkal za McLaren. Moja prva izbira je bila, da bi Kevinu našel mesto v eni izmed ekip, kjer bi si nabral izkušnje, potem pa bi prišel k McLarnu. Takšna je bila moja prva izbira. V primeru, da to ne bi bilo mogoče, pa bi dirkal za nas,'' je povedal Whitmarsh.

Magnussen prihaja iz McLarnovega mladinskega dirkaškega programa, ekipa pa upa, da bo z njegovim prihodom zapolnila vrzel, ki je nastala na področju mladih dirkaških talentov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.