Šport > Moto športi
22 ogledov

Pet pred dvanajsto za Hispanio

1/6
Žurnal24 main
Kot zadnja ekipa svetovnega prvenstva formule 1 je svoj dirkalnik predstavila še Hispania Racing F1. Za novo ustanovljeno ekipo bosta vozila Bruno Senna in Karun Chandhok.

Španci so predstavitev pripravili dobesedno pet pred dvanajsto. Prva dirka letošnjega prvenstva bo na sporedu že 14. marca v Katarju. V povezavi s pozno predstavitvijo bo Hispania Racing F1 (prej Campos) na prvo dirko prišla povsem nepripravljena, saj v času do prve dirke testiranje ni več dovoljeno. Prve kilometre bosta dirkača Brazilec Bruno Senna, nečak legendarnega Ayrtona Senne, in prvi Indijec v formuli 1 Karun Chandhok tako naredila šele na prvem prostem treningu pred dirko v Katarju. Od Hispanie Coswortha vsaj na začetku ne gre pričakovati rezultatov, ki bi prinašali točke. Veliko presenečenje bo že, če bosta oba dirkača prvih nekaj dirk sploh pripeljala do konca. Ob hitrosti je namreč vprašljiva tudi vzdržljivost dirkalnika.

 

Navdušen sem. Dirkača in preostalo moštvo so pokazali veliko strast do dirkanja.
Colin Kolees

Dirkalnik je obarvan v temno sivo barvo. Vodja ekipe bo Colin Kolees, medtem ko dosedanji lastnik in vodja Adrian Campos ostaja v vlogi svetovalca.Na njem pa praktično ni nikakršnih sponzorjev, razen sponzorja Bruna Senna Embratela. Za popolne novince je dirkalnik skonstuirala italijanska Dallara. Dušo dirkalnika pa bo predstavljal Cosworthov motor, kakor tudi pri vseh ostalih novincih. "Naš cilj je, da postanemo najboljša nova ekipe," je na predstavitvi v Murci, kamor je Hispania premaknil svoj sedež, dejal Kolees. "Sanje bi bile, če bi že na prvi dirki dobili točke, a delali bomo vse, da se to čim prej zgodi." Kolees verjame v oba voznika, tudi v Indijca, za katerega pravi, da ga je navdušil v seriji GP2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.