Šport > Moto športi
13 ogledov

Plačaj, da gledaš F1? Ecclestone proti!

Bernie Ecclestone ponavlja, da Rupert Murdoch formule 1 ne bo kupil. (Foto: Reut Žurnal24 main
Na odločitev o usodi VN Bahrajna je Ecclestone pripravljen počakati do junija. Možnost prodaje formule 1 Rupertu Murdochu, ki bi ta šport bržkone prestavil na plačljive televizije, pa je označil za nično.
Kaj pa usoda VN Turčije? Organizator ni pripravljen plačati višje pristojbine in zatrjuje, da bo letošnja dirka zadnja. "Turčija ima hudičevo dobro stezo. Celoten objekt je dober, vse je dobro, le navijačev ni dovolj. Bil bi razočaran, če bi jo izgubili," je dejal Ecclestone, ki ohranja obe možnosti odprti.

Bernie Ecclestone je sporočil, da bo dal Bahrajnu nekaj dodatnega časa, da reši politični problem v svoji državi in morda vseeno letos organizira dirko formule 1. "Še malo moramo počakati, da bi videli, kako se bodo razmere razpletale," je dejal 80-letni Ecclestone, ki je sprva odločitev o usodi bahrajnske dirke nameraval sprejeti do prvega maja. "Stvari se lahko spremenijo v nekaj tednih. Jaz tega pač ne morem vedeti. Morda bo nenadoma vse mirno in bodo z veseljem organizirali dirko, mi pa bomo navdušeni prišli." Na temo Bahrajna je vseskozi v stiku s predsednikom krovne organizacije formule 1 Fie, Jeanom Todtom. VN Bahrajna bi morala biti 13. marca prva dirka sezone, a so jo zaradi izbruha protivladnih izgredov morali odpovedati.

Vse o dogajanju na
dirkah in v zakulisju: zurnal24.si/formula 1.

Ecclestone pa je še enkrat zavrnil možnost, da bi ameriški medijski mogotec Rupert Murdoch in najbogatejši Zemljan, Mehičan Carlos Slim, kupila formulo 1. "Te govorice napihujejo mediji. A očitno si to nekdo želi, da bi videl, ali lahko izsili nakup." Murdoch naj bi si želel predvsem nadzora nad prodajo televizijskih pravic, kar je takoj zbudilo strah med gledalci, saj podpira plačljivo televizijo. Ecclestone je pri tej temi odločen: "Formula 1 bo brezplačna. Vsekakor, stoodstotno. Če že, a mislim, da so možnosti skoraj nične, pa bi Murdoch moral omogočiti predvajanje tudi na brezplačnih programih."

Bo prodal QPR?
Ecclestone pa ima pred sabo še eno težko odločitev. Je 62-odstotni lastnik nogometnega kluba Queens Park Rangers, ki ima dobre možnosti, da se za naslednjo sezono prebije v Premier League. "Počakajmo in bomo videli. Če bomo imeli srečo, da se prebijemo naprej, bom dobro premislil, kaj bom storil," še ne ve, ali bo dejansko prodal večji del kluba, kot se govori v zadnjih dneh. Če Ecclestone ostane solastnik, tudi v primeru igranja v Premier League ne bodo občutneje povišali proračuna. Klub s stadionom za 18 tisoč navijačev je bil leta 1992 eden od ustanoviteljev Premier League.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.