Šport > Moto športi
22 ogledov

Po 20 letih bodo izkopali Fangiovo truplo

juan manuel fangio EPA
Argentinske oblasti bodo avgusta izkopale truplo petkratnega svetovnega prvaka Juana Manuela Fangia, ki je umrl leta 1995.

Oscar Cesar Espinoza trdi, da je sin nekdanjega vrhunskega dirkača in do leta 2003 rekorderja po številu naslovov (5) svetovnega prvaka F1, preden je Michael Schumacher ob koncu sezone slavil šesto skupno zmago v najelitnejšem dirkaškem športu.

Argentinski sodnik je odredil, da bo potrebno izkopati truplo narodnega heroja, da bodo lahko opravili test očetovstva.

Juan Manuel Fangio je umrl 17. julija 1995, star 84 let. Skoraj dve desetletji po njegovi smrti bodo iz groba v domačem Balcarceju izkopali preostanek njegovega telesa, da bi pridobili vzorec DNK. Izkop je predviden 7. avgusta.

Fangio se ni nikoli poročil in ni imel otrok, Espinoza pa naj bi bil rezultat njegove dolgoletne romance z Andreo Berruet.

Argentinec je pričel dirkati v 30. letih prejšnjega stoletja in v svoji karieri osvojil naslov svetovnega prvaka z Alfo Romeo, Maseratijem, Mercedesom in Ferrarijem. Zmagal je na 24 dirkah za veliko nagrado in velja za enega najboljših dirkačev vseh časov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.