Šport > Moto športi
23 ogledov

Po 23. letih spet dirka za VN Mehike

VN Mehike, Lewis Hamilton, trening Profimedias
Nemški dirkač Nico Rosberg v zadnjih tekmah letošnje sezone Formule 1 enostavno nima sreče. Med dirko za VN Rusije se mu je zlomil pedal za zavore, tokrat pa so mu zavore kar zagorele.

Dirkališka proga v dvajset milijonskem mestu Mexico City bo v nedeljo po 23. letih spet gostila dirko Formule 1. Organizatorji pričakujejo okoli 110 000 gledalcev, kar bo v mestu povzročilo prometni kaos, zato bodo voznike dirkalnikov na progo prileteli kar s helikopterji.

A medtem ko je letošnji prvak Formule 1 Lewis Hamilton navdušen nad progo in se je na dirko pripravil tudi s šovsko "borbo" v razredu WWE, se njegov ekipni kolega Nico Rosberg še ni spoprijateljil s progo.

Na prostem treningu v petek je namreč svoj dirkalnik postavil ob progo, potem ko so mu odpovedale zavore. Nemški voznik je očitno želel preveč in so mu zato po nekaj nevarnih ovinkih zavore kar zagorele. Do nedeljo se bo moral razočarani Rosberg, ki je vse drugo kot navdušen nad ponovno osvojenem naslova prvaka svojega ekipnega kolega, še nekoliko pomiriti.

Komentarjev 1