Šport > Moto športi
17 ogledov

Po 30 letih v F1 spet Mehičan

Sergio Perez bo v F1 prvi Mehičan po več kot 30 letih. (Foto: f1fanatic.co.uk) Žurnal24 main
Sauber je v ponedeljek napovedal, da bo naslednje leto ob Japoncu Kamuiju Kobajašiju vozil komaj 20-letni Mehičan Sergio Perez. Nemec Nick Heidfeld bo tako znova najverjetneje ostal brez sedeža v F1.

Dvajsetletni Sergio Perez, ki je letošnje prvenstvo GP2 končal na drugem mestu, bo po dolgih dvajsetih letih in Hectorju Alonsu Rebaqueju (v F1 je nastopal od leta 1977 do 1981) postal prvi Mehičan v kraljevem razredu motošporta. Perez je do zdaj nastopal v prvenstvih GP2, azijski različici GP2, leta 2007 pa je osvojil britansko formulo 3. "Formula 1 so sanje vsakega mladega dirkača,“ je dejal mladi Mehičan in dodal: "Zdaj se bodo moje sanje kmalu uresničile." V igri za sedež v Sauberju je bil dolgo časa tudi Nemec Nick Heidfeld, ki je za letošnjih zadnjih pet dirk zamenjal Španca Pedra de la Roso. V igri za drugi dirkaški sedež pri Sauberju je bil tudi letošnji prvak GP2, Venezuelec Pastor Maldonado, a na koncu je bitko dobil Perez.

Tudi s pomočjo sponzorjev
"Čeprav se zavedam, da je to velik izziv, se bom z veseljem spoprijel z njim. Sem tudi zelo ponosen, da bom predstavljal svojo državo v najvišji kategoriji motošporta. Rad bi se zahvalil Petru Sauberju za njegovo zaupanje vame in naredil bom vse, da bom čim bolj izkoristil to priložnost,“ je v nadaljevanju še dejal Perez, ki pa je v formulo 1 prišel predvsem po zaslugi sponzorja. Skupaj s Perezom namreč v eno najmanjših sredin v sicer bleščeči formuli 1 prihaja tudi Telmex – največji mehiški telekomunikacijski operater. "Telmex je odlično podjetje in predstavlja močnega partnerja za naše moštvo. Veselimo se sodelovanja,“ je o sodelovanju dejal šef Sauberja Peter Sauber, ki je prepričan, da bosta Perez in Kamui Kobajaši predstavljala idealen dirkaški par za njegovo moštvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.