Šport > Moto športi
15 ogledov

Po drugem dnevu v vodstvu Ogier

Ogier Volkswagen Polo WRC reli rally Francija EPA
Svetovni prvak v reliju Sebastien Ogier (Volkswagen) vodi po drugem dnevu relija Monte Carlo, uvodne preizkušnje svetovnega prvenstva 2014.

Prvemu vozniku Volkswagna Ogierju je po 11 od 15 "brzincev" najbližje rojak Bryan Bouffier (Ford), ki je vodil po prvem dnevu relija Monte Carlo. Bouffier, ki vozi zasebni dirkalnik, je danes naredil napako in zdrsnil s ceste ter izgubil preveč časa, da bi lahko obdržal vodstvo.

Vseeno pa jo je odnesel precej bolje kot Robert Kubica. Nekdanji dirkač formule 1 je svojo prvo polno sezono v svetovnem prvenstvu v reliju začel z odstopom. Na uvodni dirki sezone je poljski dirkač na današnji deveti hitrostni preizkušnji zapeljal s ceste in končal tekmovanje, sam pa se pri tem ni poškodoval. "Kriva je bila spremenjena podlaga, ki me je presenetila, avto je odneslo in zadel sem most," je pojasnil Kubica.

"Danes je bilo že precej bolje. Vem, da nas čaka še zadnji dan, tudi s Col de Turinijem, ampak za zdaj sem zadovoljen," pa je dejal vodilni Ogier. Branilec lanske skupne zmage v prvenstvu bo zadnji dan začel z 51 sekundami prednosti pred Bouffierjem in poldrugo minuto pred Citroenovim dirkačem Britancem Krisom Meekom. Četrti je Norvežan Mads Oestberg z drugim Citroenom, peti Ogierjev moštveni sotekmovalec Finec Jari-Matti Latvala, šesti pa novinec pri Fordu, Valižan Elfyn Evans.

Izidi, 2. etapa:

 1. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Fra/VW Polo-R)   3:14:51,3
 2. Bryan Bouffier/Xavier Panseri (Fra/Ford Fiesta RS)    + 51,1
 3. Kris Meeke/Paul Nagle (VBr/Irs/Citroen DS3)           1:38,6
 4. Mads Oestberg/Jonas Andersson (Nor/Šve/Citroen DS3)   2:48,9
 5. Jari-Matti Latvala/Mikka Anttila (Fin/VW Polo-R)      6:04,4
 6. Elfyn Evans/Daniel Barritt (VBr/Ford Fiesta RS)       6:14,5
 7. Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen (Fin/Ford Fiesta RS)    6:43,7
 8. Andreas Mikkelsen/Mikko Markkula (Nor/Fin/VW Polo-R) 10:16,9
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.