Šport > Moto športi
183 ogledov

Podrobnosti nenavadne interakcije med rivaloma

hamilton verstappen Epa
Za razliko od šefov Red Bulla in Mercedesa sta glavna kandidata za naslov svetovnega prvaka v presenetljivo dobrih odnosih.

Dogodki pred začetkom tiskovne konference po dirki za VN Francije omogočajo zanimiv vpogled v dinamiko odnosa med Lewisom Hamiltonom (Mercedes) in Maxom Verstappnom (Red Bull).

Dirkača, ki sta se še pred nekaj trenutki borila za zmago na dirkališču Paula Ricarda, sta se pred začetkom uradnega druženja z novinarji zapletla v prijateljski klepet. 

 | Avtor: Epa Epa
Tom Clarkson, ki skrbi za nemoten potek uradnih tiskovnih konferenc med dirkaškimi vikendi, je bil v Franciji priča pogovoru, ki dokazuje, da med rivaloma ni prav nobene sovražnosti.

"Zanimivo je, da so nam vsem po dirki misli uhajale k napetim odnosom med Totom Wolffom in Christianom Hornerjem, medtem pa se Hamilton in Verstappen še vedno odlično razumeta. V prostor za novinarsko konferenco sta vstopila povsem sproščeno. Še preden so se prižgale kamere, sta se zapletla v pogovor. Lewis je razpredal o tem, da je Max hitrejši na ravnini. Max je hitro spremenil temo in Lewisa povprašal o pričeski. 'Ali so to kitke? Kako se jim reče? Kako pogosto moraš k frizerju?' Vzdušje je bilo zares sproščeno. Že pred dirko sta opravila skupno novinarsko konferenco in tudi tam je vladala popolnona harmonija," je povedal Clarkson.

hamilton verstappen | Avtor: Epa Epa

Za popestritev medijskega dogajanja sta v zadnjih tednih večkrat poskrbela Horner in Wolff, ki se obkladata z žaljivkami in drug drugega obtožujeta kršenja pravil. Javno izraženim pozivom Mercedesa, da bi morala Fia podrobneje analizirati delovanje Red Bullovega zadnjega gibljivega krilca, je sledil takojšen odgovor avstrijske ekipe.

"Mislim, da bi bilo bolj smiselno pod drobnogled vzeti prednji del dirkalnikov. Včasih je treba biti previden pri tem, kaj si želiš. Ne moremo se pretvarjati, da pravila veljajo samo zadaj. Glede na to, kakšna so njihova prednja krilca, bi bil na njegovem mestu (Tota Wolffa, op. a.) raje tiho," je dejal Horner.

Za razliko od šefov se Hamilton in Verstappen, vsaj za zdaj, izogibata prepirom, četudi so občasne provokacije neizbežne. Za eno takšnih je nedavno poskrbel Britanec z izjavo, da se mora njegov tekmec še "dokazati", Verstappen pa mu je zabrusil, da bi bil v enakem dirkalniku vsaj dve desetinki hitrejši od njega.

Alain Prost, štirikratni svetovni prvak, je trenutno stanje opisal kot "zatišje pred viharjem" in napovedal, da je konflikt samo vprašanje časa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.