Šport > Moto športi
27 ogledov

"Pomembno je, da ljubi dirkanje"

VN Kitajske 2010 šanghaj Michael Schumacher Mercedes navijači
1/12
Žurnal24 main
Michaela Schumacherja na vsakem koraku oblegajo kitajski navijači. Preverite v galeriji. "Vem, da njegovi rezultati niso več tako dobri, kot so bili. A to ni pomembno," pravi ena od njih.

Kitajcev je več kot milijarda, a le peščica spremlja formulo 1. Tisti ki jo, so navijači Michaela Schumacherja (Mercedes). Najbolj oblegan je bil že v četrtek, ko jim je dajal avtograme, trdno pa mu stojijo ob strani tudi po sobotnih kvalifikacijah, ko je bil v Šanghaju deveti in kar sekundo za najhitrejšim Sebastianom Vettlom (Red Bull). Prepričani so, da v nedeljo lahko zmaga. Malce za šalo malce zares: morda kitajske oblasti svojim ljudem ne dovolijo niti obiska spletnih strani o formuli 1 in tako ne vedo, kako se je odrezal na prvih treh dirkah. "Fantastično je, ko vidim, koliko imam oboževalcev na Kitajskem in kako močno me podpirajo," je dejal sedemkratni prvak.

Dirkači F1 so tekom dirkaškega vikenda v stiku z navijači preko twitterja. A ne na Kitajskem, kjer nimajo dostopa. Razlog je Kitajska blokada vseh spletnih družabnih omrežij.

"Ti nazaj, mi nazaj," je imela na velikem plakatu v polomljeni angleščini zapisano ena od kitajskih oboževalk. "Michael, najlepše darilo je tvoja vrnitev. Ne glede na rezultate, smo vedno s tabo," piše na nekem drugem plakatu. Spomnimo, da je Schumacher svojo za zdaj zadnjo zmago dosegel prav na Kitajskem leta 2006. "Vem, da njegovi rezultati niso več tako dobri, kot so bili. A to ni pomembno. Pomembno je, da ljubi dirkanje," je dejala 29-letna Du Fangfang.

Če se je Michael Schumacher na uvodnih dveh dirkah kljub slabim rezultatom še smejal, je bil po sobotnih kvalifikacijah znova čemernega obraza. "Jasno je, da sem razočaran s svojimi kvalifikacijemi. Nič ne mi ni poklopilo. Težko je biti posebej optimist za dirko, a letos sem že imel nekaj dobrih startov, poleg tega se na dirki vselej zgodi kaj nepredvidenega." Z boljšim rezultatom se bo tako skušal oddolžiti tudi kitajskim navijačev, ki jim je bilo malo mar, da je Ferrarija zamenjal za Mercedesa. "Podpiral ga bom, kjerkoli bo dirkal," je dejal 34-letni Zhao Shuai, ki je ponosno razkazoval mercedesovo bejzbolsko kapico. "Zaradi njega želim v roku petih let privarčevati za nakup mercedesa."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.