Šport > Moto športi
28 ogledov

Poskočni konjiček spet na vrhu

Sebastian Vettel EPA
Veliko nagrado Bahrajna je dobil Sebastian Vettel. To je bila njegova 44. zmaga v karieri dirkača formule 1.

Novinec v moštvu Mercedesa Valtteri Bottas je na startu uspel obdržati vodilno pozicijo, vseskozi pa so mu v prvih krogih za vrat dihali Sebastian Vettel (Ferrari), moštveni kolega Lewis Hamilton ter oba Red Bullova dirkača Max Verstappen in Daniel Ricciardo.

Kot prvi se je za menjavo pnevmatik gum odločil Vettel, v naslednjem krogu tudi Verstappen, a je imel Nizozemec ob vrnitvi na stezo veliko smolo, saj so mu odpovedale zavore in se je preko pesko zapeljal v zid. Iz bolida je izstopil vidno besen. Takoj zatem je Carlos Sainz ml. torpediral še mladega Kanadčana Lanca Strolla in nas stezo je zapeljal varnostni avtomobil.

Sledil je naval v bokse, Mercedesa sta prispela istočasno, Hamilton pa je ob vožnji na svoje mesto blokiral Ricciarda, saj je pred Britancem svoj postanek moral opraviti še Bottas. Finec se je na stezo vrnil za Vettlom, Hamilton pa za Ricciardom. Ko se je varnostni avto umaknil s steze je Hamilton uspešno napadel Ricciarda, Bottas pa neuspešno Vettla, Nemec pa se je nato uspel oddaljiti. Ker Finec ni zmogel enakega tempa, je kasneje brez večjega upiranja svoje mesto prepustil Hamiltonu, ki je v naslednjih krogih uspel zmanjšati zaostanek za Vettlom.

A pri naslednjem postanku je moral hamilton oddelati še petsekundno kazen, ki si jo je prislužil zaradi blokiranja Ricciarda, Britanec je tako padel na tretje mesto, znova je bil za Bottasom. V zadnjih krogih je bil precej hitrejši od moštvenega kolega in Vettla, prvega je z lahkoto prehitel, za napad na drugega pa mu je zmanjkalo časa.

Bottasu se je ob koncu dirke precej približal Kimi Räikkönen, ki pa prav tako ni pretirano ogrozil rojaka.

Vettel ima po dveh zmagah in enem drugem mestu zdaj sedem točk prednosti pred Hamiltonom, ki je bil na prvih treh dirkah drugi, prvi in znova drugi.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.