Šport > Moto športi
1508 ogledov

Pred tragično nesrečo sklenil sanjski dogovor

robert kubica Epa Na Poljakovi desni roki so še vedno vidne posledice hude nesreče.
Poljski dirkač je bil pred nesrečo na pragu uresničitve svojih sanj.

Nekoč eden najboljših dirkačev v karavani formule 1 Robert Kubica je razkril, da je bil pred nesrečo na reliju leta 2011, v kateri je utrpel resne poškodbe roke, dogovorjen za prestop k Ferrariju.

Kubica je bil v času nesreče, katere posledice so bile tako hude, da se je moral posloviti od elitnega dirkaškega športa, član ekipe Lotus-Renault. 33-letnik Poljak se je osem let po nesreči vrnil v formulo 1 in testiral z Renaultom ter Williamsom, pred začetkom letošnje sezone pa je postal testni dirkač britanske ekipe iz Grova.

Kubica se je usodnega relija udeležil za zabavo med zimskimi testiranji formule 1, čeprav se je dobro zavedal, da mu bodoči delodajalec, tj. Ferrari, tega ne bi dovolil. Na vprašanje, ali je bil res dogovorjen s poskočnim konjičkom, kjer bi dirkal ob Fernandu Alonsu, je Poljak odgovoril pritrdilno.

robert kubica | Avtor: Epa Epa

"Prvi cilj je bil vstop v F1. Drugi je bil postati uveljavljen dirkač v F1. Tretji cilj je bil osvojiti naslov svetovnega prvaka ali dirkati za Ferrari. Prvenstva nisem osvojil, pa tudi za Ferrari nisem dirkal, sem bil pa zelo blizu," je razkril Kubica.

Zaradi zamujene priložnosti so ga poleg fizičnih spremljale še psihične bolečine. "Okrevanje je bilo tako zahtevno, da prvih 16 do 18 mesecev sploh nisem razmišljal o tem. Boril sem se. To je bilo težko obdobje. Sčasoma je postalo še težje, saj sem počasi izgubljal upanje, da se bodo stvari kadarkoli uredile. Včasih sem okreval zelo hitro, spet drugič se je zalomilo pri operaciji in sem izgubil pol leta. Bolelo me je, ker nisem mogel dirkati v F1," je priznal Poljak.

Kubica se je dve leti po nesreči vrnil k reliju, a njegova ljubezen ostaja formula 1. "V reliju sem dirkal z namenom, da bi postal boljši dirkač. To mi je uspelo. Težava je le v tem, da sem plačal previsoko ceno," je zaključil rezervni dirkač Williamsa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.