Šport > Moto športi
13 ogledov

Premoč Red Bulla, kazen Ferrariju

VN Španije kvalifikacije 2010 Mark Webber pole Red BUll Renault
1/9
Žurnal24 main
Red Bulla sta dominirala na kvalifikacijah za VN Španije. S pola bo startal Mark Webber, z drugega mesta Sebastian Vettel. Tretji Lewis Hamilton je zaostal sekundo, 6. Michael Schumacher dobro sekundo.
Ta pole je za ekipo. Zadnji dve noči smo malo spali. Trdo delo fantov se je obrestovalo s tem izjemnim dosežkom. To so bile senzacionalne kvalifikacije tako zame kot za Seba.
Mark Webber

Na peti dirki sezone bo Red Bull Renault še petič startal s prvega startnega mesta. Drugič letos je bil na kvalifikacijah najboljši avstralski dirkač Mark Webber. Dirkač s pole positiona letos še ni zmagal, na VN Španije pa vselej v zadnjih devetih sezonah. Webbrov moštveni kolegega Sebastian Vettel je bil z desetinko zaostanka drugi. Dominanca bikcov v Barceloni je zastrašujoča (imela sta sekundo prednosti pred vsemi) in očitno ju lahko na poti do dvojne zmage ustavi le dež. Kljub napovedim ga v petek in soboto ni bilo. Iz druge startne vrste bosta začela Lewis Hamilton (McLaren) in Fernando Alonso (Ferrari), iz tretje pa vodilni v skupnem seštevku Jenson Button (McLaren) in povratnik Michael Schumacher (Mercedes). Slednji je bil prvič letos na kvalifikacijah boljši od ekipnega kolega Nica Rosberga. Spremenjeni Mercedes tako bolje odgovarja sedemkratnemu prvaku, kar je zelo tvegana poteza nemške ekipe, če vemo, da je v boju za prvaka Nico in ne Michael.

Za nekaj drame sta poskrbela Alonso in Rosberg, ki sta v boksih skoraj trčila. "Alonso bi moral biti kaznovan," je dejal mladi Nemec. In Ferrari je bil res kaznovan z 20.000 evri. "Nica žal nisem videl. Vidni kot je res majhen," se je opravičil španski dirkač.

Mislim, da ni nihče pričakoval, da bodo ta vikend tako hitri. Imajo veliko prednost, a mi se ne predajamo in bomo naredili vse, da se do dirke izboljšamo.
Lewis Hamilton

Že v prvem delu kvalifikacij so dirkači Red Bull in McLarna z najhitrejšimi štiri časi dokazali, da so glavni favoriti za zmago na nedeljski dirki. Z 18. mestom je kvalifikacije predčasno končal Rubens Barrichello (Williams). Na zadnjih šestih mestih so bili dirkači novih moštev Lotusa, Virgina in Hispanie. Med 17 je prišel Vitalij Petrov (Renault), a ga zaradi menjave menjalnika čaka pet kazenskih startnih mest. V drugem delu je dosegel 14. čas in bo tako startal kot 19. Z 1:20,665 je najhitrejši čas tega dela uradnega treninga odpeljal Webber, medtem ko se je Rosberg z desetim mestom komaj prebil v finalni del bitke za pole position. Za manjše presenečenje je poskrbel Kamui Kobajaši (Sauber), ki se je prvič letos prebil v deseterico. VN Španije, ki se v nedeljo začne ob 14.00, bomo s komentarjem v živo spremljali na zurnal24.si.

VN Španije, Barcelona, kvalifikacije (startna mesta):

1. Mark Webber (Red Bull Renault)
2. Sebastian Vettel (Red Bull Renault)
3. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes)

4. Fernando Alonso (Ferrari)
5. Jenson Button (McLaren Mercedes)
6. Michael Schumacher (Mercedes)
7. Robert Kubica (Renault)
8. Nico Rosberg (Mercedes)
9. Felipe Massa (Ferrari)
10. Kamui Kobajaši (Sauber Ferrari)

11. Adrian Sutil (Force India Mercedes)
12. Pedro de la Rosa (Sauber Ferrari)
13. Nico Hülkenberg (Williams Cosworth)
14. Vitalij Petrov (Renault)*
15. Sebastien Buemi (Toro Rosso Ferrari)
16. Jaime Alguersuari (Toro Rosso Ferrari)
17. Tonio Liuzzi (Force India Mercedes)
18. Rubens Barrichello (Williams Cosworth)
19. Jarno Trulli (Lotus
Cosworth)
20. Heikki Kovalainen (Lotus
Cosworth)
21. Timo Glock (Virgin
Cosworth)*
22. Lucas di Grassi (Virgin
Cosworth)*
23. Karun Čandok (Hispania
Cosworth)*
24. Bruno Senna (Hispania
Cosworth)

*dobili bodo pet kazenskih mest zaradi menjave menjalnika

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.